Jump menu

Shell в България

Shell в България

Изберете друга държава

Secondary Navigation | back to top

Main content |  back to top

новини

Фотографски конкурс „Бъдещето на енергийно ефективните автомобили”

Shell България обявява фотографски конкурс в партньорство с Фотопавилион, за да покаже бъдещето на енергийно ефективните автомобили

София, 02 май 2012 г.

Shell България обявява фотографски конкурс в партньорство с Фотопавилион, за да подкрепи българските студентски отбори, които участват в Shell Eco-marathon Европа 2012.

Конкурсът има за цел да пресъздаде бъдещите транспортни решения през погледа на двата отбора чрез техните автомобили, които ще бъдат представени на 08 май (вторник) от 11:30 до 13:00 ч. срещу Билетен център на Националния дворец на културата (НДК).

Фотографската надпревара „Бъдещето на енергийно ефективните автомобили през погледа на българските студенти в Shell Eco-marathon“ е вдъхновена от едно от най-иновативните и свързани с редица предизвикателства състезания на Shell за ученици и студенти от цял свят. Целта на глобалната инициатива е да насърчи отбори от технически средни и висши училища по цял свят да проектират, конструират и да се състезават с енергийно ефективни автомобили. Победител е отборът, който измине най-голямо разстояние с 1 кВтч. енергия или 1 литър гориво.

В Shell Eco-marathon 2012 ще участват два български отбора от студенти, възпитаници на техническите университети в София и Варна. Те са конструирали plug-in електромобил и бензинов прототип, за да представят страната ни за пета поредна година в международното състезание за икономия на гориво.

За да се включат в конкурса, всички желаещи трябва да качат до три снимки на двата български студентски автомобила в движение на www.amic.bg/ShellPhotoCompetition не по-късно от 13 май 2012 г.

Жури в състав г-жа Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България, г-н Любомир Асенов, единственият български фотограф, който има пълен достъп за отразяване на състезания от Формула 1 и г-н Борис Янев, магистър по фотография от Националната художествена академия, представител на Фотопавилион, ще избере най-добрите фотографии.

Техните автори ще получат награди: първа - ваучер за 500 лева, втора - ваучер за 300 лева и трета - ваучер за 200 лева, които могат да използват за закупуване на фотографска техника от верига магазини Фотопавилион.

Най-добрите фотографии ще бъдат представени в изложба в Градската градинка пред Народния театър „Иван Вазов” на 02 юли 2012 г., заедно с фотографии от европейското издание на състезанието в Ротердам от 17 до 19 май, където ще участват двата български отбора.

Въпроси и медийни запитвания:

Можете да задавате своите въпроси относно фотографския конкурс към Даниела Стоянова, AMI Communications за Shell България на T: 02 989 51 15 и Е: daniela.stoyanova@amic.bg

Научете повече за фотографския конкурс:

www.amic.bg/ShellPhotoCompetition

Научете повече за състезанието на нашия уебсайт:

www.shell.com/ecomarathon/europe

Присъедините към нас и на:

www.twitter.com/shell_ecomar

http://www.facebook.com/ecomarathoneurope 

За Shell Eco-marathon

Shell Eco-marathon е едно от най-иновативните и свързани с редица предизвикателства състезания за ученици и студенти, което се провежда всяка година в Европа, Америка и Азия. Целта на инициативата е да насърчи отбори от технически средни и висши училища по цял свят да проектират, конструират и да се състезават с енергийно ефективни автомобили. Победител е отборът, който измине най-голямо разстояние с 1 кВтч. енергия или 1 литър гориво.

Shell Eco-marathon осигурява и уникална възможност за обмяна на опит между участниците в състезанието, за които намирането на решения за устойчива мобилност в отговор на световното енергийно предизвикателство, е страст. Shell Eco-marathon демонстрира нагледно ангажимента на Shell да подпомогне  посрещането на нарастващите енергийни потребности в глобален план, като работи съвместно с партньори и студенти от цял свят.

28-мото издание на Shell Eco-marathon Европа ще се проведе от 17 до 19 май 2012 г. по улиците на Ротердам, Холандия.  Изборът на маршрут в градски условия поставя нов стандарт в Shell Eco-marathon Европа и много по-големи предизвикателства пред повече от 3000 студенти и ученици, състезаващи се в 227 отбора от 24 страни.

За Royal Dutch Shell plc

Royal Dutch Shell plc е регистрирана в Англия и Уелс, със седалище на управление в Хага и акциите и се търгуват на фондовите борси в Лондон, Амстердам и Ню Йорк. В над 90 страни в света компаниите Shell развиват дейности като проучване и добив на нефт и газ; производство и търговия с втечнен природен газ (LNG) и синтетичен дизел от природен газ (GTL); производство, продажба и дистрибуция на петролни продукти и химикали; а също и проекти за възобновяеми енергийни източници.

Научете повече на: www.shell.com