Jump menu

Shell в България

Shell в България

Изберете друга държава

Secondary Navigation | back to top

Main content |  back to top

Новини и библиотека

Кои са победителите във фотографския конкурс за Shell Eco-marathon

Днес, 4 юни 2012 г., станаха известни имената на победителите във фотографския конкурс „Бъдещето на енергийно ефективните автомобили през погледа на българските студенти в Shell Eco-marathon“, организиран от Shell България в партньорство с верига магазини Фотопавилион.

Ивелин Солаков, Александър Велев и Венета Карамфилова спечелиха съответно първо, второ и трето място в конкурса за най-добра снимка на автомобилите на Технически университет – София и Технически университет – Варна, заснети по време на тяхното представяне и демонстрацията им в движение на 8 май 2012 г. пред Националния дворец на културата.

В оспорвания фотографски конкурс участваха 10 любители и професионални фотографи с 29 снимки, отразяващи най-интересните моменти от събитието за устойчива мобилност.

Ивелин Солаков, професионален фотограф, спечели първо място в конкурса със снимка на бензиновия прототип, конструиран за Shell Eco-marathon 2012 от студентите на ТУ-Варна. Той ще получи ваучер на стойност 500 лв. за покупка на фотографска техника от верига магазини Фотопавилион.

Александър Велев, любител фотограф, бе класиран от журито на второ място в конкурса със снимка на електромобила със зареждаща се от електрическа мрежа батерия на студентите от ТУ-София. Той ще бъде награден с ваучер на стойност 300 лв. за покупка на избрана от него фотографска техника от Фотопавилион.

Венета Карамфилова, професионален фотограф, се нареди на трето място в конкурса „Бъдещето на енергийно ефективните автомобили през погледа на българските студенти в Shell Eco-marathon“. Тя грабна вниманието на журито със снимка, пресъздаваща позитивното настроение и отборния дух на студентите от ТУ-София. Венета заслужено ще получи ваучер на стойност 200 лв. за закупуването на фотографска техника от верига магазини Фотопавилион.

Всички победители в конкурса бяха определени от жури в състав г-жа Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България, г-н Любомир Асенов, спортен журналист, единственият българин, който има пълен достъп за отразяване на състезания от Формула 1 и г-н Борис Янев, магистър по фотография от Националната художествена академия, представител на Фотопавилион.

Най-добрите снимки от конкурса, сред които и наградените, ще бъдат представени в изложба в Градската градина пред Народен театър „Иван Вазов” на 2 юли 2012 г. В изложбата ще бъдат представени и фотографии от състезанието Shell Eco-marathon Европа 2012, което се проведе в Ротердам от 17 до 19 май с участието на двата български студентски отбора.

Електромобилът на ТУ-София със зареждаща се от електрическата мрежа батерия спечели престижното второ място в европейското състезание сред енергийно ефективните автомобили от неговия клас. ТУ-Варна се нареди на 41 място по енергийна ефективност сред прототипите, задвижвани от бензин.

Научете повече за състезанието на нашия уебсайт:

www.shell.com/ecomarathon/europe

Присъедините към нас и на:

www.twitter.com/shell_ecomar

www.facebook.com/ecomarathoneurope

Вижте финалното класиране в Shell Eco-marathon Европа 2012 според категорията автомобили и вида на тяхното задвижване: http://www.shell.com/home/content/ecomarathon/results/2012/

Снимки и видео клипове от състезанието можете да гледате от: http://www.shell.com/global/environment-society/ecomarathon/events/europe/images.html

place Holder
place Holder