Jump menu

Shell в България

Shell в България

Изберете друга държава

Secondary Navigation | back to top

Main content |  back to top

Новини и съобщения до медиите

Shell отличи най-добрите автомобилни сервизи на България

В третото издание на конкурса „Автомобилен сервиз на годината“, организиран от Shell България и икономичните горива Shell FuelSave, голямата награда „Сервиз на годината“ за 2013 г. беше присъдена на „Порше София Запад“.

Сервизът получи най-висока комплексна оценка от вота на експертното жури и онлайн гласуването на клиенти.

„Порше София Запад“ зае първото място, според оценката на журито, и в категорията Голям мултифункционален сервиз, с минимална преднина пред „София Франс Ауто – Комплекс София 3“ и „Балкан Стар Ритейл“ – клон София (леки автомобили).

 Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България

Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България

При компактните мултифункционални сервизи първото място беше отредено на комплекс „Венци Велико Търново“, следван от софийския „ХЕЕД-91“ и „София Франс Ауто - Велико Търново“. Сливенският Автоцентър „ХиГ“ получи наградата „Близо до клиента“, след като събра най-много гласове от потребителите.

Порше София Запад - победител в категорията "Сервиз на годината", заедно с г-жа Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България

Порше София Запад - победител в категорията "Сервиз на годината", заедно с г-жа Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България

„Журито беше впечатлено от прилаганите иновации в обслужването на клиентите, високотехнологичното оборудване, непрестанните дейности за повишаване на квалификацията на екипите и условията на работа в сервизите финалисти в конкурса. Добрите практики в грижата за автомобила стават все повече, ето защо тази година връчваме и допълнителни отличия за конкретни постижения“, сподели г-жа Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България, компанията организатор на конкурса.

Със специална награда беше отличен сервизът „Мото-Пфое“, филиал Люлин, за дългогодишен принос в утвърждаване на професионалните стандарти в сервизната дейност, а софийският комплекс „ХЕЕД-91“ получи награда за постиженията си в тунинга и модификациите на автомобили. Като добри практики са посочени активната работа със специализирани училища и провеждането на стажантски програми в сервизите „Мото-Пфое“, филиал Люлин, „Автомотор Божурище“ и „Омникар Ауто Бургас“. В два от сервизите - „Дженеръс Ауто“ и „ТМ-Ауто“ Тойота София Запад - журито отбеляза и наличието на високопрофесионална техника и сервизирането на електромобили.

Отличията на най-добрите автомобилни сервизи бяха връчени в София по време на церемонията „Златен волан“ на сп. Autobild - партньор на конкурса. Победителите бяха определени от експертно жури, включващо знаменитите автомобилни състезатели Илия Чубриков и Владимир Илиев, председателя на Съюза на автосервизите Емил Германов, преподавателя в Катедра Двигатели, автомобилна техника и транспорт в Тeхническия университет в София доц. д-р Емил Маджарски, главния редактор на сп.

Autobild Ралф Петров и Камелия Славейкова, Илиян Василев и Радослав Иванов от Shell България. За първи път тази година представители на победителите от трите категории ще получат специална награда - възможност да посетят научно-изследователския център на Shell в Хамбург, Германия. Там те ще могат да се запознаят с процеса на създаване и тестване на новите поколения горива и моторни масла Shell.

В надпреварата тази година се включиха 32 сервиза от цялата страна. След проведеното онлайн гласуване от потребители бяха определени 14 сервиза, които преминаха във втората фаза на конкурса. Те бяха посетени от представители на журито, което постави оценки по следните критерии: материално-техническа база и оборудване, условия на работа, брой и квалификация на персонала, гама от предоставяни услуги, иновации в работата и обслужването на клиентите.

Финалисти в категорията "Голям мултифункционален сервиз", заедно с г-жа Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България

Финалисти в категорията "Голям мултифункционален сервиз", заедно с г-жа Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България

Като съпътстващи дейности на конкурса бяха проведени семинари за иновациите в горивата, както и състезания за икономично шофиране, в които участваха представители на сервизите финалисти. При сходни маршрути и с еднакви автомобили те трябваше да изминат най-дълго разстояние с 1 литър от икономичното гориво Shell FuelSave 95.

Осигуряването на по-дълъг пробег на автомобилите е и една от целите на Shell при въвеждане на пазара на иновации в горивата. Благодарение на икономичните горива Shell FuelSave, представени преди година на българския пазар, компанията помага на шофьорите да изминават повече километри, без да плащат повече.

За допълнителна информация:

Публисис Кънсалтънтс | МАРК

Александрос Цицос

Тел. 02/ 43 40 787, 0896 786 754

E-mail: a.tsitsos@publicis-consultants.bg