Shell стимулира въображението на децата с модели на Ferarri

Специалистите са установили, че сглобяемите играчки, каквито са моделите на Shell, са добра възможност за развитие на креативността у децата.
Shell Ferrari Lego

Занимателни и развиващи редица умения у децата, сглобяемите играчки са добра възможност не само за укрепването на индивидуални умения като фината моторика, концентрацията на вниманието, пространственото мислене и креативността, но предоставят и възможност децата да общуват помежду си, да се учат как да представят и отстояват идеите си в екип.

Това се постига и с уникалната колекция на Shell от модели на автомобили Ferrari, които се слобяват от блокчета LEGO.

Малките шедьоври гарантират забавление за цялото семейство и могат да бъдат закупени до края на месец август на атрактивна цена при зареждане на минимум 15 литра от висококачествените горива Shell.

„Пресечната точка между деца и възрастни в настоящата кампания на Shell находчиво събира родители и деца, които пътуват заедно,  откривайки  всеки по свой начин темите за играта, автомобилите и безопасността на движението на пътя.

Конструкторите стимулират въображението на децата и от обикновени потребители ги превръщат в истински създатели на своите игри -  сподели Владимир Иванов, психолог и психотерапевт, работещ с деца и семейства - Осигуряването на интересно занимание за децата, докато родителите им шофират на дълъг път гарантира необходимото спокойствие и приятна обстановка за всички пътници и особено за шофьорите”.

Промоцията събира три водещи световни компании – Shell, Ferrari и LEGO – във вълнуващо пътешествие през историята на автомобилите Ferrari.

Тя отбелязва продължаващото повече от 60 години технологично партньорство между Shell и Ferrari и споделената им страст към отлично представяне и иновации.

То дава възможност на компанията да тества нови горива в екстремни условия и да подобрява мощността и работата на двигателя.

Легендарната колекция включва болида от Формула 1 Ferrari F150° Italia, легендата Ferrari 250 GT Berlinetta passo corto (SWB), „състезателите“ Ferrari F40 и Ferrari 458 Italia, както и една от най-мощните коли в света Ferrari FXX.

Изненадата в групата идва от познатия транспортен камион Scuderia Ferrari Truck – основен играч в състезателния отбор на Ferrari.

Въпреки че  теглото на всяка количка е около 30 грама, с едно дърпане тя може да измине минимум 2 метра.

В тях е вграден най-малкият механизъм за задвижване чрез дърпане назад, създаван някога от компанията.

Shell и LEGO работят по създаването му в продължение на повече от 18 месеца.

Проектирането му е вдъхновено от  страстта за постигане на подобрена ефективност чрез авангардни технологии – основополагащ принцип при създаването на горивата Shell V-Power Nitro+. Задвижващият „мини-механизъм“ е достатъчно мощен, за да може всяка от количките да развива максимално висока скорост.

Моделите са много подходящи за състезания между най-запалените почитатели.

При зареждането на минимум 15 литра от високотехнологичните горива Shell V-Power Nitro+, Shell V-Power Nitro+ Diesel или Shell V-Power Nitro+ Racing клиентите на Shell могат да закупят един от шестте LEGO модела на автомобили Ferrari на атрактивна цена - само за 2,99 лв./количка.

Клиентите на Shell могат за закупят моделите Ferrari и при зареждане на минимум 15 литра от икономичните горива Shell FuelSave 95, Shell FuelSave Diesel или Shell Autogas на цена 3,99 лв./количка.

Публисис Кънсалтънтс | МАРК

Александрос Цицос