Ищван Капитани е назначен за Изпълнителен вицепрезидент на Shell

Ищван Капитани е назначен за Изпълнителен вицепрезидент на глобалното подразделение на Shell за Търговия с горива на дребнo.

01 април 2014г. -  От днес Ищван Капитани поема поста Изпълнителен вицепрезидент Търговия с горива на дребно в световен мащаб в Shell и ще бъде базиран в Лондон, Великобритания.

Istvan Kapitany

Г-н Капитани ще управлява най-голямата глобална мрежа за търговия с горива на дребно, работеща под една марка, с повече от 43 000 търговски комплекса в над 70 държави. В бензиностанциите с марката Shell работят около 500 000 души, като всеки ден се обслужват повече от 10 милиона клиенти.

От декември 2012 г. г-н Капитани заема позицията Вицепрезидент Търговия на едро с горива и смазочни материали за Северна и Южна Америка с офис в Хюстън, САЩ. Преди това е бил и на други ръководни позиции в структурата на Shell за търговия с горива на дребно, сред които управление на дейностите в региони в Азия, Южна Африка, Гърция, Турция и Централна и Източна Европа. Работил е в офиси на компанията в Лондон, Хюстън, Будапеща, Кейптаун и Хамбург.

Ищван Капитани е бил и Изпълнителен директор на Shell в Унгария, откъдето е родом.

Михаела Янeва

Публисис Кънсалтънтс | МАРК

E-mail: m.yaneva@publicis-consultants.bg

Допълнителна информация:

Royal Dutch Shell plc

Компанията Royal Dutch Shell plc е учредена в Англия и Уелс, като централата й се намирa в Хага и е регистрирана на фондовите борси в Лондон, Амстердам и Ню Йорк. Фирмите от групата на Shell оперират в повече от 70 страни и територии, като бизнесът им включва проучване и добив на нефт и газ, производство и продажба на втечнен природен газ и течни горива от природен газ; производство, продажба и доставка на масла и химикали, както и реализиране на проекти за възобновяема енергия. За допълнителна информация, посетете www.shell.com.