Фетел смайва хиляди фенове с Shell във Ferrari Racing Days

Немският пилот направи впечатляващо шоу с болид на Scuderia Ferrari на унгарската писта Хунгароринг.
Ferrari Racing Days 2015

Пред хиляди фенове Себастиан Фетел -  четирикратният световен шампион във Формула 1™ и настоящ пилот на Scuderia Ferrari, направи зрелищно шоу на пистата Хунгароринг в Будапеща чрез демонстрации на Ferrari Scuderia F2012. За първи път немският пилот кара болид на Scuderia Ferrari на унгарската писта. Tой ще се завърне отново там след точно един месец, за да се състезава в тазгодишната надпревара за Гран При на Унгария във Формула 1™. Фетел измина разстоянието от 4,4 км като част от състезателния уикенд Ferrari Racing Days.

По време на събитието се проведоха многобройни дейности от програмата Ferrari Corse Clienti, включително и третият кръг на Ferrari Challenge Europe.Най-вълнуващият момент настъпи, когато  Фетел стартира своя болид Scuderia Ferrari, зареден със състезателното гориво Shell V-Power и маслата Shell Helix Ultra c технология PurePlus. Феновете бяха във възторг от впечатляващото шоу.

Ferrari Racing Days Будапеща, Унгария

Фетел бе в центъра на вниманието през целия ден, журналисти от цял свят искаха да видят световния шампион. Той отговаряше на журналистически въпроси, взе участие във фотосесия и се срещна с VIP гостите на Shell, някои от които имаха възможността да се повозят до него в най-вълнуващата обиколка на живота си във Ferrari F12berlinetta.

„Много се забавлявах на пистата днес и беше страхотно да видя толкова много фенове. Не се случва често да пилотирам болид от Формула 1 просто за удоволствие и да мога да представя нещо различно на феновете. Радвам се, че имах възможност да даря гостите на Shell с незабравимо преживяване на пистата и да им благодаря, защото горивата и маслата, разработени от Shell, са тези, които дават мощността на моя SF15-T на пистата,“ Сподели Себестиан Фетел, пилот на Scuderia Ferrari.

Повече от 1500 служители в търговските комплекси Shell и търговци, управляващи обекти на Shell в Централна и Източна Европа имаха възможността да се срещнат със Себастиан Фетел и да наблюдават как и той и собственици на останалите автомобили Ferrari демонстрират на пистата мощността на усъвършенстваните горива Shell V-Power Nitro+. Благодарение на различните технически и интерактивни сесии, водени от учените на Shell, служителите имаха уникалната възможност да разберат предимствата на горивото, разработено в партньорство с Ferrari.

Shell България даде възможност на 100 от най-добрите и изявени служители в търговските комплекси Shell в България да станат част от това незабравимо преживяване.

“За нас е чест, че Себастиан Фетел се присъедини днес, за да награди служителите в търговски комплекси Shell за техните непрестанни  усилия и отдаденост в работата. Радваме се на фантастично партньорство със Scuderia Ferrari, което продължава повече от 60 години, и събития като днешното показват значимостта на успешното ни сътрудничество.

Този уикенд демонстрира и колко усърдно и отдадено работи Shell, за да осигури на Scuderia Ferrari най-добрите горива и масла за успех на пистата. Вярвам, че хората, които обслужват нашите клиенти ще пренесат тази усърдност и на работното си място в бензиностанцията и ще я демонстрират на всички наши клиенти.“  Петер Пражки, Генерален директор на Шел за Централна и Източна Европа.