ЗНАНИЯТА ЗА SHELL ECO-MARATHON НОСЯТ НАГРАДИ НА СЛУШАТЕЛИТЕ НА РАДИО CITY И РАДИО ENERGY ВСЕКИ ДЕН ДО КРАЯ НА АПРИЛ

От 14 до 30 април, единственото по рода си състезание за иновации и енергийна ефективност в транспорта Shell Eco-marathon ще донесе подаръци на феновете на Радио City и радио ENERGY, които стартират тематична игра за своите слушатели.
Автомобили в категория "прототипи" на пистата по време на Shell Eco-marathon Европа 2014

Всеки ден в ефира на двете радиостанции слушателите ще научават полезна и любопитна информация за българското участие, рекордите, постиженията, правилата и развитието на Shell Eco-marathon, който през 2015 г. бележи своята 30-годишнина. Феновете на City и ENERGY ще имат възможността чрез Facebook страниците на двете радиостанции да отговарят всеки делничен ден на различен въпрос за състезанието, за да спечелят една от многото всекидневни и седмични награди, като например многофункционален манометър, многофункционално зарядно устройство, часовник и много други.

Наградите ще се теглят на лотариен принцип сред слушателите, които са отговорили вярно. Пълните условия на играта могат да бъдат открити на сайтовете на радио City и радио ENERGY.

“Организираме играта, за да може по интересен и забавен начин повече хора в България да научат любопитни факти за Shell Eco-marathon. Всички ние сме изправени пред предизвикателството, че от една страна ползваме все повече транспорт, а от друга – придвижването на хора и стоки трябва да става по максимално ефективен начин, с оглед пестене на ресурси и опазване на околната среда. Чрез тази игра радио слушателите ще разберат каква е ролята на състезанието и младите таланти в него за преодоляване на това предизвикателство чрез иновации в транспорта“, сподели Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

Вече 30 години Shell Eco-marathon демонстрира ролята на образованието и развитието на млади таланти в инженерната сфера, както и колко важен е диалогът между всички заинтересовани страни, в т.ч. академичната общност, бизнеса, правителствата, неправителствените организации и медиите, в отговор на световните енергийни и екологични предизвикателства на нашето съвремие и бъдеще.

За повече информация за състезанието, можете да посетите www.shell.com/semeurope или да последвате официалните профили в социалните мрежи

ЗА SHELL ECO-MARATHON

Shell Eco-marathon е уникална глобална инициатива, която поставя пред студенти и ученици предизвикателството да изпитат границите на енергийната ефективност на пътя. Състезанието предлага арена за студентите и учениците да тестват превозни средства по свой дизайн и  изработка. Целта на Shell Eco-marathon e да вдъхнови младите хора да се превърнат в учени и инженери на бъдещето.

Предизвикателството изисква иновативен подход към заданието, креативност и екипна работа. То е уникално преживяване в реална среда, която предоставя на студентите безценни умения и познания. Shell Eco-marathon, заедно със Shell Energy Lab и форумът Powering Progress Together, привлича хиляди посетители всяка година и предизвиква дебат около бъдещето на енергията и мобилността.

По време на Shell Eco-marathon Европа помежду си се състезават представители на бъдещото поколение от инженери и учени на възраст между 16 и 25 години от около 30 страни. Успехът се определя от разстоянието, което всеки отбор изминава с 1 кВтч енергия или 1 литър гориво. Домакин на надпреварата е град Ротердам, Холандия, където, благодарение на пригоденото за целта улично трасе, Shell прави състезанието достъпно за широката общественост.

Shell Eco-marathon Европа демонстрира нагледно отдадеността на Shell да помогне отговорно на света за решаване на проблема със задоволяването на нарастващите му енергийни потребности и показва своя стремеж към екипна работа, като обединява заедно ученици, студенти, партньори и широката общественост.

Shell Eco-marathon Европа ще отбележи своята 30-та годишнина от 21 до 24 май 2015 г. по улиците на Ротердам, Холандия. В града състезанието се провежда за четвърти пореден път. За да привлече вниманието и да вдъхнови европейските граждани, които са заинтересовани от бъдещето на нашата енергия и от технологиите, които могат да задоволяват бъдещите ни потребности, наред със състезанието, на мястото на провеждането му се предлагат различни съпътстващи събития и дейности.

Shell Eco-marathon е глобална инициатива с подобни ежегодни събития в САЩ и в Азия: Shell Eco-marathon Северна и Южна Америка ще се състои от 9 до 12 април в Детройт, щат Мичиган, САЩ, а Shell Eco-marathon Азия - от 26 февруари до 1 март в Манила, Филипините.

ЗА ROYAL DUTCH SHELL PLC

Royal Dutch Shell plc е регистрирана в Англия и Уелс, с централа в Хага и акциите ѝ се търгуват на фондовите борси в Лондон, Амстердам и Ню Йорк. В над 70 страни компаниите на Shell развиват дейности като проучване и добив на нефт и газ; производство и търговия с втечнен природен газ и синтетичен дизел от природен газ; производство, продажба и дистрибуция на петролни продукти и химикали; а също и проекти за възобновяеми енергийни източници. За повече информация, посетете www.shell.com

ПРЕДУПРЕДИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Компаниите, в които Royal Dutch Shell plc притежава пряко или непряко инвестиции, са отделни юридически лица. В това съобщение “Shell”, “Shell group” и “Royal Dutch Shell” се използват в някои случаи за удобство, когато става въпрос за Royal Dutch Shell plc и нейните дъщерни компании като цяло. По подобен начин думите „ние”, „нас” и „нашите” също се използват, когато се отнася за дъщерните компании като цяло и тези, които работят за тях.

Тези изрази също се използват, когато не е необходимо да се назове конкретната компания или компании. „Дъщерни компании”, „Дъщерните компании на Shell” и „Компаниите Shell” в този документ се отнасят до компании, върху които Royal Dutch Shell упражнява директен или индиректен контрол, като притежава или мажоритарен брой гласове, или правото да управлява.

Компаниите, в които Shell има значително влияние, но не и право да управлява, се споменават като „свързани компании” или „сдружения” (associates), а компаниите, в които Shell е съуправител се наричат „съвместно управлявани дружества” (jointly controlled entities). В това съобщение за медиите сдруженията и съвместно управляваните компании се споменават и като „equity-accounted investments”. Терминът „делът на Shell” се използва за удобство, за да обозначи прекия и/или непрекия дял, притежаван от Shell в акционерно дружество, дружество или компания след изключването на дела на трети лица.

Това съобщение съдържа прогнозни твърдения относно финансовото състояние, резултати от дейността и бизнеса на Shell и Групата Shell. Всички твърдения, освен тези, отразяващи исторически факти, могат да се считат за прогнозни. Прогнозни твърдения са твърдения, които отразяват очакванията за бъдещето, базирани на сегашните очаквания и предположения на управителните органи, и включват очаквани и неочаквани рискове и променливи, които могат да доведат до това реалните резултати, изпълнение на работата или събития да се различават съществено от тези, отразени или загатнати в тези твърдения.

Прогнозните твърдения включват твърдения относно потенциалното излагане на Shell и Групата Shell на пазарни рискове, както и твърдения, изразяващи очаквания, вярвания, оценки, прогнози, преценки и предположения на управителите.

Тези прогнозни твърдения могат да бъдат различени чрез употребата на изрази и фрази като „очакваме”, „вярваме”, „може”, „оценяваме”, „възнамеряваме”, „цели”, „планираме“, „перспектива”, „най-вероятно”, „ще”, „рискове”, „трябва” и други подобни термини и изрази. Има няколко фактора, които могат да повлияят на бъдещата работа на Shell и Групата Shell и да допринесат за това тези резултати да се различават съществено от изразените в прогнозните твърдения, включени в този документ, включително (но неограничително):

(а) вариране на цените на суровия петрол и природния газ; (б) промяна в търсенето на продуктите на Shell; (в) валутни колебания; (г) резултати от сондажи и добив на природни богатства; (д) оценка на резервите; (е) загуба на пазарен дял и конкуренцията в индустрията; (ж) физически рискове и рискове на околната среда; (з) рискове, свързани с идентифицирането на подходящи потенциални имоти и цели за придобиване, както и успешното договаряне и изпълнение на такива трансакции; (и) рискът от извършване на дейност в развиващите се страни и страни, обект на международни санкции;

(й) законодателни, финансови и регулаторни промени, включително регулаторни мерки по отношение на климатичните промени; (к) икономически и финансови пазарни условия в различните страни и региони; (л) политически рискове, включително риск от изземване и предоговаряне на условията на договор с правителствени дружества, забавяне или напредък при одобряването на проекти и забавяне възстановяването на общи разходи; и (м) промяна в търговските условия.

Всички прогнозни твърдения, съдържащи се в този документ, са изказани като цяло с уговорки чрез предупредителната информация, съдържаща се или спомената в тази секция. Читателите не трябва да разчитат неоправдано на прогнозните твърдения. Други фактори, които могат да повлияят на бъдещите резултати, се съдържат в годишния отчет на Royal Dutch Shell и формуляра 20-F за финансовата година, приключила на 31 декември 2014 г. (могат да бъдат намерени на www.shell.com/investor <http://www.shell.com/investor> и www.sec.gov). Тези фактори също трябва да бъдат взети предвид от читателя. Всяко прогнозно твърдение важи само за датата на това съобщение, 11 февруари 2015 г.

Нито Shell, нито някои от нейните дъщерни компании, нито Групата Shell поемат ангажимента да актуализират публично или коригират, което и да е прогнозно твърдение в резултат на нова информация, бъдещи събития или друга информация. В контекста на тези рискове резултатите могат да се различават съществено от тези, посочени, загатнати или подсказани в прогнозните твърдения в този документ.