Jump menu

Shell в България

Shell в България

Изберете друга държава

Secondary Navigation | back to top

Main content |  back to top

Новини и съобщения до медиите

Подновено е партньорството между моторните масла Shell и Хюндай

Хюндай препоръчва Shell като предпочитан следпродажбен доставчик на моторно масло за период от още пет години
Подписване на споразумението за глобално бизнес партньорство

2 февруари 2015 г., гр. София - На 28 януари 2015 г. компаниите Hyundai Motor Company и Shell Lubricants обявиха подновяване на споразумението си за сътрудничество за още 5 години. Shell ще бъде препоръчителният следпродажбен доставчик на моторни масла за всички превозни средства с марката Хюндай в световен мащаб. Моторните масла, произвеждани от Shell, ще бъдат препоръчвани на клиентите и ще са на тяхно разположение във всички оторизирани сервизи на Хюндай в над 70 държави. Двете компании си сътрудничат вече в продължение на 10 години.

Роджър Мулдинг, вицепрeзидент на Shell Global Marketing и Global Key Accounts, обяви: „Това споразумение означава, че ние ще продължим да доставяме и съвместно да разработваме висококачествени моторни масла за клиентите на Хюндай, с подкрепата на Shell като технологичен лидер. Това ни позволява да създадем стойност и за двете страни чрез по-задълбочено сътрудничество – независимо дали по отношение на продукти, следпродажбено обслужване, маркетинг или технология. Обединявайки силните страни на двете глобални марки, ние се стремим да предложим на клиентите на Хюндай най-добрaтa грижа и следпродажбено сервизно обслужване в света.“

Препоръките покриват пълна гама от продукти Shell Helix, включително най-новата линия Shell Helix Ultra, създадени по PurePlus технология. В Северна Америка смазочните продукти Quaker State с марката Shell, ще бъдат препоръчванi от Хюндай. Споразумението включва и ко-брандирани моторни масла, достъпни на пазари в Азия като Китай, Индия или Индонезия, както и Бразилия в Южна Америка и някои нови пазари в Европа, които се очаква да бъдат добавени скоро.

Так Ук Им, изпълнителен вицепрезидент и  главен оперативен директор в Hyundai Motor Company заяви: „Това споразумение с Shell има широк обхват, като подпомага нуждите на нашата глобална следпродажбена мрежа и същевременно дава възможност за ново техническо сътрудничество и съвместни маркетингови инициативи. Целта, която ни обединява в тези действия, е съвместното ни желание да увеличим удовлетворението на клиентите си в следпродажбеното обслужване. Shell ще бъде водещ партньор за нас, тъй като ние имаме за цел да внедрим и разширим нашата стратегия за следпродажбено обслужване в следващите години, спомагайки за качествен ръст на международния бизнес на Хюндай. “

Като част от това споразумение Shell и Хюндай планират съвместни инвестиции в областта на маркетинга на моторните масла, както и в програми за удовлетвореност на клиентите. Това е допълнение към програмите за следпродажбено обслужване, които Хюндай и Shell разработиха съвместно, за да осигурят възможно най-доброто обслужване на клиентите на Хюндай. Те включват безплатни диагностични прегледи чрез Програмата за предварително обслужване и бърза смяна на масло чрез Програмата бързо обслужване. Shell и Хюндай ще продължат своето сътрудничество и в областта на технологиите и иновациите, разработвайки нови моторни масла, специално за нуждите на разширяващата се гама превозни средства с марка Хюндай.

Моторните масла имат значителен потенциал да повишат ефективността на сегашните и бъдещи двигатели. Shell и Хюндай си сътрудничат и на състезателната писта. През 2014 г. Shell и Хюндай Моторспорт станаха технически партньори в Световния Рали Шампионат. Всъщност в дебютната година световният рали отбор на Хюндай и Shell надмина скромните цели, които си беше поставил за сезона. Тимът си осигури запомнящото се 1 - 2 място в Рали Германия, стъпи на подиума на трите състезания – в Мексико, Полша и Германия, и взе 12 победи в различните етапи.

За допълнителна информация и въпроси:

Глобален екип на Shell за връзки с медиите: +44 207 934 5550

Shell Lubricants: Mallika Desai: +65 9729 2377, mallika.desai@shell.com

Page Tools