Фетел пилотира Ferrari F1 болид, задвижван с Shell V-Power Nitro+

Себастиан Фетел ще пилотира Формула 1 болид на Scuderia Ferrari, задвижван от Shell V-Power Nitro+ на Хунгароринг, Будапеща
Себастиан Фетел

Четирикратният световен шампион на Формула 1 и настоящ състезател на Scuderia Ferrari Себастиан Фетел ще направи обиколка на унгарската писта от  Гран При шампионата за първи път в неделя, 28-ми юни.

Фетел ще впечатли хилядите си фенове, обикаляйки с болид на Формула 1, зареден с Shell V-Power Nitro+. По този начин той  ще представи техническото партньорството между Shell и Scuderia Ferrari по време на Ferrari Racing Days в Будапещa.

Немският състезател завоюва своята първа победа за Scuderia Ferrari още на второто си състезание за отбора тази година по време на малазийския кръг от шампионата. Горивата Shell V-Power и маслaтa Shell Helix Ultra с PurePlus технология му помогнаха да изкачи най-горното стъпало на подиума.

„За нас е чест, че Себастиан Фетел се присъедини към екипа за Ferrari Racing Days в Будапещa - регион, в който присъстват много лоялни клиенти на Shell.”, сподели Петер Пражки, Търговски директор на Shell за Централна и Източна Европа. „Всички много се вълнуваме, че Себастиан е с нас, за да демонстрира мощността на високия клас гориво Shell V-Power Nitro+. Бих искал да поканя всички фенове на Shell, Себастиан и Scuderia Ferrari да се присъединят към невероятния състезателен фестивал.”

За повече информация относно Ferrari Racing Days в Будапещa, както и за информация относно билетите, моля посетете www.shell.bg.

За да видите промо видео със Себастиан Фетел, кликнете тук.

Редакционни бележки:

Относно техническото партньорство на Shell с Ferrari:

Shell споделя със Scuderia Ferrari едно от най-успешните технически партньорства в историята на Формула 1. Те си партнират през повече от половината проведени някога състезания и успяват да спечелят заедно 12 шампионата за пилоти и 10 титли като конструктори. Тяхната дългогодишна история поставя основата за едно от най-перспективните сътрудничества в съвременния моторен спорт.

Връзката на Shell с Енцо Ферари започва още през 30-те години на миналия век. Shell става един от първите технически партньори на Scuderia Ferrari и задвижва екипа до първата победа във Формула 1 с Ferrari 375 F1 на Силвърстоун през 1951 г.

Техническото партньорство между Shell и Scuderia Ferrari осигурява подходяща среда за тестване на Shell V-Power Nitro+  в екстремни условия. Така Shell придобива ясна представа за това кое ще допринесе за по-голяма мощност и ефективност на представянето на автомобила.

Всяка година Shell инвестира над 21 000 часа в проучвания и разработки от технически екип с повече от 50 специалисти, за да даде конкурентно предимство на Scuderia Ferrari във Формула 1 и технически трансфер от пистата към пътя.

Относно Ferrari Racing Days:

Ferrari Racing Days ще се проведе на известната писта  Хунгароринг в Будапеща, Унгария в периода 26-28 юни. Събитието е чудесна възможност за феновете на моторните спортове да се потопят в света на Ferrari, като всеки един ден ще е изпълнен със забавления и екшън на и извън пистата.

Ferrari Challenge е едно от най-популярните състезателни серии в света, с три регионални първенства, провеждащи се в Европа, Северна Америка и Азия. Състезателите се конкурират в три различни категории - Trofeo Pirelli Pro, Pirelli AM и Coppa Shell. Състезателната кола във Ferrari Challenge e Ferrari 458 Challenge EVO. Тя е и перфектната машина за подготовка на младите състезатели и тяхното бъдеще в GT състезанията.

Програмата ХХ включва серии, които позволяват на подбрана група от собственици на Ferrari FXX, 599XX и FXX-K да се състезават гума до гума в автомобили, проектирани ексклузивно за пистата.

Програмата F1 Клиенти предлага  на феновете уникалната възможност да видят  различни модели на Scuderia Ferrari - от 1970-та до 2013-та, използвани във Формула 1.

Относно Shell V-Power Nitro+

Отдадеността на Shell към иновациите чрез  моторните спортове е неразделна част от нашите обширни програми за научни изследвания и развитие, играещи ключова роля за разработката на по-добри горива за нашите клиенти.

Горивата Shell V-Power Nitro+ представляват последното поколение горива за оптимално представяне. Горивата Shell V-Power Nitro+ и Shell V-Power Nitro+ Racing заедно с дизеловите горива Shell V-Power Nitro+ Diesel са разработени за подобряване на представянето и имат мигновено действие върху двигатея. Те повишават неговата реакция, като предотвратяват и премахват натрупването на отнемащи мощността отлагания.

99% от съставките на Shell V-Power Nitro+ са същите като в състезателното гориво Shell V-Power, използвано от Scuderia Ferrari в световното първенство на Формула 1- FIA 2015.

Всяко ново Ferrari напуска Маранело с резервоар, пълен с бензин Shell V-Power, а горивата Shell V-Power Nitro+ са на разположение в обектите на над 1000 търговски обекта на Shell в Централна и Източна Европа.

Тази снимка е осигурена от Getty Images от името на Shell. Моля цитирайте ‘Getty Images’ във всички публични материали.

Publicis Consultants| MSLGROUP

E-mail: m.yaneva@publicis-consultants.bg