Какво можете да очаквате:

 • Shell Card Online става мобилна - благодарение на мобилната апликация, която ще е носител на всички важни функционалности, които бяха достъпни на сайта;
 • Промени в датите за фактуриране – датите за фактуриране за страната и за чужбина ще бъдат обединени на една и съща дата;
 • Вид на фактурите – фактурите ще изглеждат по различен начин, но ще съдържат повече информация, като например салдо по сметка или размер на използвания кредитен лимит;
 • По-голяма сигурност – новата платформа ще позволява задаване на персонализирани настройки на картите, справки в реално време, временно блокиране/отблокиране на карти и много други, за които ще бъдете подробно уведомени.

Общи промени

Ще можете да използвате горивните си карти без никакви ограничения през този период. Въпреки това е възможно някои системи да не са на разположение за кратко. Ще Ви информираме допълнително за евентуални ограничения.

Клиентски номер

Към клиентския Ви номер ще бъде добавено BG в началото.

Shell Card Online

SCOL Ви предоствавя възможността да оперирате бързо и лесно с Вашите транзакции и euroShell карти от всяко място на света 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

 • Входната страница и данните за достъп ще се променят.

Новата парола ще Ви бъде изпратена на електронната поща регистрирана в Shell Card Online. Ще получите паролата малко преди стартирането на системите.

 • Миграция на Данните

Ще преместим част от историческите Ви данни за покупката на горива в Shell Card Online от старата система. Фактури от последните 13 месеца ще продължат да бъдат на Ваше разположение без никакви ограничения. Горивните Ви карти също ще бъдат пренесени в новата система и ще могат да бъдат управлявани в Shell Card Online. Също така, ще мигрираме всичките данни за транзакции през последните 24 месеца, за да можем да създаваме справки без интернет връзка (offline reports). Поради технически причини обаче, свързаните с онлайн справките данни ще са налични само за последните 6 месеца. 

 • Индивидуален лимит за горивни карти

Ако сте поставили лимит на вашите карти в Shell Card Online, ние ще прехвърлим автоматично следните настройки:

 1. Всички настройки по профила на картата за максимален лимит в лева за транзакции
 2. Всички дневни/ времеви ограничения

Настройки свързани с продукта, например блокиране на бензин, не могат да бъдат пренесени по технически причини. Молим Ви да нанесете продуктовите лимити отново.

 • Справки

С помощта на множеството ни функции за създаване на справки, ще можете лесно и удобно да анализирате вашите горивни данни. Също така, можете да свалите данните от системата, за допълнителни анализи.

В бъдеще планираме да направим повечето справки налични и без интернет връзка. Всичко, което трябва да направите е да оформите вашата заявка за необходимите Ви данни и да я изпратите. По правило, заявката трябва да бъде изпълнена в рамите на няколко минути. Ще получите съобщение с препратка към заявената справка веднага щом тя е готова.

 • Онлайн поръчка и блокиране на карти

Независимо дали искате да поръчате или блокирате една или повече карти, SCOL предлага индивидуално решение за всеки. Никога не е било толкова лесно да поръчвате или блокирате карти, просто използвайте фукнцията за онлайн поръчка. Нашата система ще ви преведе през всички стъпки. С няколко клика на мишката ще достигнете до вашата нова карта, която ще изпратим в рамките на 5 дни както обикновено.

Фактуриране

 • Датите за фактуриране за страната и чужбина се обединяват, като ще се използват датите за фактуриране в България.
 • Вашата обща фактура ще съдържа всички национални и международни транзакции за отчетния период.
 • В бъдеще ще виждате данните за вашите транзакции в уеднаквен формат.
 • Международните и националните фактури сега се генерират едновременно и ще бъдат на ваше разположение по едно и също време.
 • На Вашата фактура ще има допълнителна полезна информация.
 • Таксите ни за чуждестранни услуги ще се показват нетно.
 • Таксите за услуги в бъдеще ще бъдат част от националната фактура.
 • Ако сте с директен дебит, фактурираните суми ще бъдат събрани от Вашата сметка съгласно на датата на падежа;

Преди последния пренос на данни, ще се наложи да издадем една последна фактура от старата система. Затова, по изключение, ще получите фактури в края на месец октомври извън договорения период за фактуриране. Молим Ви за разбиране по този въпрос.

More In Shell fuel card

Защо да вземете горивна карта от Shell?

Независимо дали бизнесът Ви е локален или международен, ние имаме картата за гориво, която отговаря на Вашите нужди. Ние разглеждаме всеки детайл и предлагаме инструментите и услугите, които да Ви помогнат да намалите оперативните разходи така, че Вашият автопарк да се представя по-добре.

Полезни инструменти

Ние сме тук, за да Ви дадем подробна информация, онлайн инструменти и гъвкавост, така че да можете да управлявате автопарка си безпроблемно.