Таксата ще се прилага за цялата федерална пътна мрежа, включително градски зони и е валидна за всички превозни средства над 7,5 т. Както досега, пътната такса ще се начислива на база на теглото на превозното средство, емисионен клас и изминатите километри.

Какви са основните начини за заплащане на пътната такса?

  • бордово устройство - както досега, за често пътуващи през територията на Германия, бордовото устройство е най-лесният и удобен вариант, тъй като информацията се предава по сателитен път. Водачът на превозното средство не е необходимо да търси входен пункт, а устройството издава акустичен сигнал при проблем. За всички бордови устройства се издава една месечна фактура;
  • релационен билет - ако преминавате инцидентно през Германия, можете да изберете на терминал на пътния оператор отсечка с входен и изходен пункт, за която да използвате билет. Моля, имайте предвид, че от 3500 терминала в момента ще бъдат редуцирани до 1100, а валидността на билета ще е 24 часа;
  • онлайн резервация - валидността на резервацията ще бъде до 24 часа преди началото на пътуването;
  • мобилна апликация - очаква се апликацията да стартира с разширяването на мрежата и ще бъде безплатна. 
  • заплащане, чрез сигурна предплатена карта, която ще замени заплащането в брой - плащането в брой ще продължи да бъде възможно на 800 терминала на оператора, но в бъдеще Toll Collect планира да въведе сигурна карта, която ще работи на принципа на предплатените банкови карти и може да бъде закупена в брой от селектирани локации.

С euroShell Card получавате гарантиран кредитен лимит към Toll Collect, отложено плащане и пълна прозрачност на разходите!

Обадете ни се сега на 0800 13 483 или попълнете заявката по-долу и ще Ви консултираме кой е най-удачният вариант за заплащане на немската пътна такса за Вашата компания. Нашият специализиран отдел за пътни услуги ще Ви съдейства с информация и регистрация.

За повече информация, моля посетете: 

В случай на въпроси или коментари, можете да се обърнете към Вашия търговски представител или Центъра за работа с клиенти на 0800 13 483.

Искам да се регистрирам за услугата:

В случай на въпроси или коментари, можете да се обърнете и към Вашия търговски представител или Центъра за работа с клиенти на 0800 13 483.

Повече в горивни карти от Shell

Защо да вземете горивна карта от Shell?

Независимо дали бизнесът Ви е локален или международен, ние имаме картата за гориво, която отговаря на Вашите нужди. Ние разглеждаме всеки детайл и предлагаме инструментите и услугите, които да Ви помогнат да намалите оперативните разходи така, че Вашият автопарк да се представя по-добре.

Открийте правилната карта

Независимо дали имате един автомобил, или автопарк от камиони, нашата карта за гориво е създадена, за да Ви помогне. Защото ние знаем, че малките неща са тези, които правят разликата в бизнеса.