Новата пътна такса обхваща автомагистралите и високоскоростните пътища и ще може да се използва само от тежкотоварните автомобили, които са регистрирани в системата на оператора и са снабдени с устройството DarsGo. Устройството се издава на регистрационен номер на влекача и не може да се прехвърля от едно МПС на друго. При преминаване, микровълновата технология на пътния портал ще регистрира бордовото устройство и ще начисли пътна такса за отделната отсечка.
За останалите превозни средства е валидна действащата в момента винетна система.

Пътният оператор предлага два варианта за заплащане на пътната такса:

Предварително заплащане: посредством сметка, която можете да захранвате в брой, с разплащателна карта или с euroShell карта на пункт DarsGo servis или с банков превод по банковата сметка на дружеството Dars;
Последващо заплащане: чрез euroShell Card, бордовото устройство на последващо плащане се свързва към Вашата euroShell карта. По този начин заплащате само реално пропътуваните километри и не е необходимо да следите за налична сума в устройството.

  • За регистриране на устройство в системата на DarsGo се начислява еднократна административна такса от 10 €, която не подлежи на връщане. Тя ще бъде отразена в следваща euroShell фактура;
  • Устройствата се изпращат с препоръчана поща на посочения от Вас адрес; 
  • Предварителната регистрация е възможна само до края на месец февруари;
  • ABC Device и Dars карта могат да се връщат до 30.06.2018 директно на оператора; 
  • Сервизната такса за услугата се запазва непроменена;
  • Устройството няма месечен/годишен наем.
  • Какво става с устройство на последващо плащане, ако се блокира euroShell картата? – водачът трябва да отиде на пункт и да даде нова карта. Сигналът, които ще отчете, че има проблем, е бипкане.

Тарифи
Тарифите за преминаване още не са обявени официално от правителството, ще ги актуализираме веднага, след като бъдт оповестени.

Искам да се регистрирам за услугата:

В случай на въпроси или коментари, можете да се обърнете и към Вашия търговски представител или Центъра за работа с клиенти на 0800 13 483.

Повече в горивни карти от Shell

Защо да вземете горивна карта от Shell?

Независимо дали бизнесът Ви е локален или международен, ние имаме картата за гориво, която отговаря на Вашите нужди. Ние разглеждаме всеки детайл и предлагаме инструментите и услугите, които да Ви помогнат да намалите оперативните разходи така, че Вашият автопарк да се представя по-добре.

Открийте правилната карта

Независимо дали имате един автомобил, или автопарк от камиони, нашата карта за гориво е създадена, за да Ви помогне. Защото ние знаем, че малките неща са тези, които правят разликата в бизнеса.