Shell & MOH Aviation, съвместната компания на Shell Overseas Holdings и Motor Oil (Hellas) Corinth Refineries S.A., обяви разширяването на своята мрежа за доставка на авиационно гориво с Летище София.  Това е първата локация извън границите на Гърция, където компанията ще доставя авиационно гориво. Доставчик за България ще бъде Shell & MOH Aviation Fuels Bulgaria, което е 100% дъщерно дружество на Shell & MOH Aviation.

„Авиационният бизнес на Shell продължава да е фокусиран върху стратегическото си разрастване в предварително избрани локации. Shell & MOH Aviation успешно развива бизнеса си в Гърция през последните 7 години и се радваме, че това разширяване обхваща и пазара в България. Най-важното е да имаме точната структура и правилната локация, за да осигурим на нашите клиенти възможно най-качествени и ефективни услуги. Вярваме, че такъв е случаят с Летище София, като с нетърпение очакваме да предложим най-доброто от продуктите Shell, професионално обслужване и високи стандарти на безопасност“ – коментира Адам Харисон, Генерален директор, Shell Aviation за Европа и Южна Африка.

„Щастливи сме, че Shell разширява своето бизнес присъствие в България като добавя доставките на авиационно гориво към портфолиото от бизнеси в страната. Вярваме, че със старта на тези активности на Летище София, ще допринесем към подобряване на офертата на авиационно гориво в България и по-нататъшното развитие на най-голямото летище в страната“, допълва Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България.

За първите осем месеца на 2017 г. през летище София са преминали 4 363 140 пътници, което е увеличение от 41% спрямо същия период на предходната година. Самолетите, които са кацнали и излетели през август 2017 г. са се увеличили с 14% в сравнение със същия месец на миналата година. Летище София е един от ключовите югоизточни центрове в Европа, използван от водещи традиционни авиокомпании и големите нискотарифни превозвачи.

По повод на новината г-н Владимир Рапонджиев, изпълнителен директор на „Летище София“ ЕАД каза: „Радостен съм да приветствам навлизането на поредния доставчик на авиационно гориво на столичното летище. Вярвам, че сътрудничеството ни ще бъде изградено на добри взаимоотношения и ще допринесе за повишаване качеството на услугите по предоставяне на авиационно гориво до нашите партньори – авиокомпаниите.“

Г-н Петрос Зорапас, Главен изпълнителен директор за Shell & MOH Aviation коментира: “Започването на оперативна дейност в първата за нас международна локация е особено вълнуващ и ключов момент за компанията. Ние имаме много силни позиции на гръцкия пазар и сме готови да разширим дейността си извън границите на Гърция. Аз съм изключително благодарен на нашите партньори в България, които ни се довериха. С нетърпение очаквам съвместното ни успешно и дълготрайно партньорство.“

Относно Shell & MOH Aviation Fuel A. E. 

  • Shell & MOH Aviation Fuels A.E. е съвместно дружество създадено през 2010 г. от Shell Overseas Holding (51%) и Motor Oil (Hellas) Corinth Refineries S.A. (49%) за търговия и доставка на авиационни горива под марката Shell в Гърция
  • Shell & MOH Aviation Fuels A.E. имат силно представяне на 20 летища в Гърция. В това число са включени международното летище на Атина „Елефтериос Веницелос“, както и летища в следните региони:  Актион (Лефкада), Араксос, Ханя, Ираклион, Каламата, Карпатос, Кавала, Кефалония, Керкира (Корфу), Кос, Митилини, Миконос, Родос, Самос, Санторини, Скирос, Солун, Волос и Закинтос.
  • Повече информация може да намерите на Shell & MOH Aviation

Относно Shell Aviation 

  • Shell Aviation е водещ световен доставчик на авиационно гориво и смазочни материали. Компанията е доставчик на гориво за 900 летища в 36 страни. Всяка година повече от 2 милиона самолета се зареждат с авиационно гориво Shell.
  • Shell Aviation предлага разнообразен диапазон от световен клас горива, смазочни материали и услуги за всички типове самолети. Това включва  авиационно гориво и авиационен бензин (avgas) за турбинни (реактивни) и бутални (витлови) двигатели, както и широка гама AeroShell продукти като моторни масла, течности и машинна грес. 
  • За повече информация Shell Aviation