В рамките на ден 42 състезатели от цяла България премериха сили и умения да приготвят и сервират новото Shell Café с бариста финес. Те бяха селектирани сред най-добрите служители от търговските обекти Shell, които са преминали през различни професионални обучения. Разделени на 14 отбора, баристите се състезаваха в няколко категории и освен талант, демонстрираха и знанията си за кафето, а не на последно място и тактиката си при обслужване на клиенти.

Изкусно направените напитки по време на Shell Café Бариста Шампионат 2022 бяха оценени от 4-членно жури от опитни експерти от кафе бранша и ключови фигури от Shell, които имат отношение към кафето и работят усилено, за да предложат на българските клиенти безкомпромисно качество и обслужване в Shell Café.

Големият победител на Шампионата за 2022 г. стана отборът на Shell Café Бояна с капитан Валери Донев и експертните умения на Ваня Григорова и Сабиха Каранч. Те впечатлиха журито със своите майсторски приготвени напитки в категориите еспресо, млечни кафе напитки и специални напитки, теоретични познания и креативен подход на обслужване.

Техни подгласници с демонстрация на отличен вкус, аромат, външен вид, изключително прецизна работа и отборен дух станаха дамите от отбора на Shell Café Опълченска с капитан Ирена Божинова и баристи Надежда Димитрова и Каролина Драганова. Статуетката за трето място грабнаха колегите им от Shell Café Стара Загора - Яница Жеркова, Тихомира Неделчева и Магдалена Господинова.

„Изключително развълнувани сме да организираме първия по рода си Shell Café Бариста Шампионат! Мисията ни с Shell Café е да доставяме емоция. За да бъде тя максимално позитивна, особено определящо е как ще ти бъде поднесено кафето. Когато е с внимание, грижа и усмивка, както правим ние в Shell Café – доброто настроение е гарантирано. Затова съм особено щастлив да видя днес, колко професионално подхождат моите колеги към кафе подготовката и обслуждването и съм сигурен, че това първо издание на Shell Café Бариста Шампионат е само началото. Честито на победителите!“, коментира Венци Барбов, мениджър Негоривни продукти на Shell България.

С инициативата Shell Café Бариста шампионат, Shell прави още една крачка напред в развитието на бизнеса и превръщането си в място, на което не само зареждаме автомобилите си, но и можем да презаредим себе си, с вкуса и аромата на кафе, приготвено с грижа и внимание.

Shell Café е новият международен бранд, който Shell представи тази година и в България. Shell Café в своите 86 обновени тръговски обекти в цялата страна предлага два бленда от висококачествени кафе зърна, както и нови хранителни продукти и освежаващи напитки. С Shell Café компанията цели да предостави на потребителите не само висококачествени кафе напитки, но и уникално потребителско преживяване. Пиенето на кафе е ритуал и с качественото обслужване и блендове на Shell Café, Shell прави този момент за клиентите си дори по-специален и приятен.

За да създаде два собствени специални бленда, с които да зарадва кафе феновете у нас, Shell си партнира със световно признати експерти в производството и печенето на кафе. Днес в обектите на Shell в цялата страна клиентите могат да избират между висококачествените ESPRESSO SIGNATURE BLEND (съдържа 75 % арабика и 25% робуста – средно към тъмно изпечени) и 100% BIO ARABICA BLEND (от 100% био средно изпечена арабика от Централна и Южна Америка).