
Автентична неаполитанска пица
специално създадена от Реджи – победител в Hell's Kitchen 2020.
В Shell изключително много държим на качествената храна, която предлагаме на нашите клиенти. Доказваме това и с най-новите попълнения в менюто ни – автентичните неаполитански пици в четири варианта – Маргарита, Куатро формаджи, Прошуто фунги и Пеперони. Всяка една е приготвена по рецепта на Реджеп Бадев - Реджи, победител в Hell’s Kitchen 2020.
Коя пица ще избереш?

Маргарита: Приготвяме Маргарита по класическа рецепта с брашно Капуто от Неапол и активен квас, който я прави лека и приятна за хапване. А основата от доматен сос е там, където се случва магията – мачкани на ръка домати Кампари, босилек, сол, захар и зехтин. Завършваме с Моцарела. Така се доближаваме максимално близо до първата Маргарита отпреди повече от 100 години.

Пеперони: Феновете на пикантното със сигурност ще оценят автентичната рецепта на пица Пеперони. Започваме от тестото, което се приготвя от брашно Капуто от Неапол и активен квас. Продължаваме с основа от домати Кампари. Върху нея поставяме леко пикантния италиански салам Вентричина, а за финал – добавяме Моцарела от Северна Италия. Изпичаме добре, за да постигнем любимата ти хрупкава коричка.

Прошуто Фунги: Всички сме чували за Прошуто Фунги. Но чувал ли си за автентичната рецепта, по която се приготвя? Нека ти разкажем. Класическите съставки и начин на приготвяне започват още от тестото, което се прави от брашно Капуто от Неапол и активен квас. За основата използваме домати Кампари с босилек, сол, захар и зехтин, за да се получи идеалната консистенция и вкус. И естествено – завършваме с Прошуто кото и посипваме с Моцарела.

Куатро формаджи: В превод: четири сирена, всяко едно - внимателно подбрано от Реджи, за да гарантираме качество и автентичен вкус. Наслади се на тесто с дълго втасване, направено от брашно Капуто и активен квас, доматен сос от домати Кампари, допълнен от Моцарела, Горгонзола, Бри и Ементал. Точните съставки за точния класически вкус.
Какво прави пиците ни автентични?
Пътят на неаполитанските пици, на които вече можеш да се насладиш в Shell, започва от столицата на пицата - Неапол. Авторът е шеф Реджеп Бадев, който учи и работи в Сицилия и Неапол, посвещавайки се на италианската кухня. След спечелването на Hell’s Kitchen 2020 Реджи пренася дългогодишния си опит в приготвянето на италиански ястия в двата си ресторанта, а благодарение на партньорството ни с него, в избрани търговски комплекси Shell вече можеш да опиташ четири от неговите кулинарни шедьовъра, които ще задоволят всеки вкус.
Виж списъка с участващите обекти тук
Тайната на приготвянето
Автентичната неаполитанска пица се приготвя с пресни съставки от Италия, без използването на консерванти. Тестото втасва задължително 72 часа, а за основа се използват домати Campari, които се мачкат на ръка. Пицата се изпича на пещ, а характерната ѝ неправилна форма е точно такава, каквато е била и в зората на пицата в Неапол. Всяка една съставка е внимателно подбрана от Реджи, а всяка стъпка за приготвянето ѝ е плод на дългогодишния му опит в италианската кухня.
Всяка 4-та пица е безплатна
Възползвай се и от промоционалното ни предложение – при покупка на 3 пици, получаваш 4-та безплатно*, което ти дава страхотен шанс да почерпиш всички свои спътници с един от четирите вида италиански специалитети.
*Промоцията е валидна при закупуване на три пици в рамките на едно посещение в Shell.
АКЦЕНТИ
Кафе и топли напитки deli by Shell
Освежете своята почивка с ароматно кафе и разнообразие от специалитети Deli by Shell с прясно мляко, еспресо и шоколад.
Прясна храна по път и на път
В търговските обекти на Shell ще откриете вкусна и качествена храна Dely by Shell, приготвена на момента.
Нов бургер с младо, дърпано, телешко месо!
Ново предложение от deli by Shell - бургер с младо, дърпано, телешко месо.
МОЖЕ СЪЩО ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТЕ ОТ
ClubSmart подаръци - всичко за пътя и всичко останало
Открий онлайн актуалната селекция ClubSmart подаръци специално за теб
Вече можете да купите винетка в Shell
За още по-комфортно пътуване