Горивата са под постоянен надзор във всеки един момент от пътя им от депото до Shell. Финалната стъпка в този процес е проверката на качеството на място в търговския комплекс от независима сертифицираща лаборатория с международен авторитет - SGS. Програмата „Знак за качество” се реализира от SGS с мобилна лаборатория, която взема проби и прави анализ на горивата Shell в момента на посещението. Отчитат се 7 параметъра за качество на дизеловите горива и 7 спецификации за бензин. Годишно се взимат над 480 проби, без предупреждение, в цялата мрежа търговски комплекси Shell, от които се извършват над 3 000 анализа.

Резултатите от проверката се обявяват след приключване на тестовете и протоколът е наличен в търговския обект, който е проверен.  Протоколите от тестовете се публикуват на www.shell.bg

„Знакът за качество” на SGS в търговските комплекси Shell е гаранция, че зареждате с гориво, отговарящо на българските и европейските стандарти за качество.

В този раздел

“Знак за качество” от SGS

В България горивата Shell се тестват на място в търговския комплекс от независимия световен лидер в контрола и сертифицирането SGS.

Параметри за качество на горивата Shell

Горивата Shell се изследват в мобилна лаборатория на SGS, която следи значими параметри за качеството им.

Резултати от анализите на SGS на горивата Shell

Проверете какви са резултатите от тестовете за качество на горивата, направени от мобилната лаборатория на SGS във Вашата бензиностанция!

Контрол от рафинерията до бензиностанцията

Shell България провежда контрол на всеки етап по пътя на горивото. Строгите процедури гарантират високото качество на зареденото от Вас гориво.