Горивата са под постоянен надзор във всеки един момент от пътя им от депото до Shell. Финалната стъпка в този процес е проверката на качеството на място в търговския комплекс от независима сертифицираща лаборатория с международен авторитет - SGS. Програмата „Знак за качество” се реализира от SGS с мобилна лаборатория, която взема проби и прави анализ на горивата Shell в момента на посещението. Отчитат се 7 параметъра за качество на дизеловите горива и 7 спецификации за бензин. Годишно се взимат над 480 проби, без предупреждение, в цялата мрежа търговски комплекси Shell, от които се извършват над 3 000 анализа.

Резултатите от проверката се обявяват след приключване на тестовете и протоколът е наличен в търговския обект, който е проверен.  Протоколите от тестовете се публикуват на www.shell.bg

„Знакът за качество” на SGS в търговските комплекси Shell е гаранция, че зареждате с гориво, отговарящо на българските и европейските стандарти за качество.

В този раздел

“Знак за качество” от SGS

В България горивата Shell се тестват на място в търговския комплекс от независимия световен лидер в контрола и сертифицирането SGS.