sgs seal of quality logo

Горивата са под постоянен надзор във всеки един момент от пътя им от депото до Shell. Финалната стъпка в този процес е проверката на качеството от независима сертифицираща лаборатория с международен авторитет - SGS.

SGS проверява значими параметри за качество по БДС и Европейските стандарти в съответствие с Наредбата за изискванията за качеството на течните горива, условията, реда и начина за техния контрол. По препоръка на Shell България, SGS тества и 2 допълнителни показателя – 1 за дизел (микробиологично замърсяване) и 1 за бензин (ТАМЕ показател). Така Shell осигурява още по-високо ниво на контрол и гарантира чистотата и високото качество на продаваните горива в България.

По програмата „Знак за качество”, всеки месец SGS прави изненадващи проверки в търговски комплекси Shell, взема проби и прави анализ в своите лаборатории. SGS тества 8 параметъра за качество на дизеловите горива през лятото и 9 през зимния сезон. Качеството на бензиновите горива се потвърждава с анализ на 9 спецификации през зимния сезон и 10 - през летния. Годишно се взимат над 480 проби в цялата мрежа търговски комплекси Shell и се извършват над 3 000 анализа.

Резултатите от проверката се обявяват след приключване на тестовете и протоколът е наличен в търговския обект, който е проверен. Протоколите от тестовете се публикуват на www.shell.bg

„Знакът за качество” на SGS в търговските комплекси Shell е гаранция, че зареждате с гориво, отговарящо на българските и европейските стандарти за качество.

В този раздел

“Знак за качество” от SGS

В България горивата Shell сe тестват от независимия световен лидер в контрола и сертифицирането - SGS.

Параметри за качество на горивата Shell

Горивата Shell се изследват в мобилна лаборатория на SGS, която следи значими параметри за качеството им.

Резултати от анализите на SGS на горивата Shell

Проверете какви са резултатите от тестовете за качество на горивата, направени от мобилната лаборатория на SGS във Вашата бензиностанция!

Контрол от рафинерията до бензиностанцията

Shell България провежда контрол на всеки етап по пътя на горивото. Строгите процедури гарантират високото качество на зареденото от Вас гориво.