Мила Петрова е новият Търговски директор в Shell България

Тя е дългогодишен служител на компанията – постъпва на работа като финансов специалист в първите години след регистрирането на Shell в България.
Мила Петрова, Търговски директор

От 1 януари 2015 г. Мила Петрова заема поста Търговски директор в Shell България. Мениджърският й опит през последните 16 години се развива и усъвършенства в различни стратегически структури на компанията, за да достигне днес до ключовата позиция на Търговски директор.

Основните приоритети на г-жа Петрова ще включват успешното балансиране между нелеките отговорности по постигане на високи финансови резултати на компанията  и мотивирането на всички дилъри и управители на търговските обекти в цялата страна. Нейна задача ще бъде и  въвеждането на глобалните политики и инициативи на Shell и съобразяването им с местните условия. Предизвикателство пред новия Търговски директор за България ще бъде и осъществяването на амбицията на компанията в световен мащаб да бъде най-добрият търговец на пазара на горива на дребно.

Мила Петрова е възпитаник на Немската гимназия в София, а след това завършва Университета за Национално и Световно Стопанство с две специалности „Международни икономически отношения“ и „Финанси“.

В Shell България тя се изгражда през годините като заема различни позиции в компанията. Започва като финансов специалист през 1998 г. и четири години след това е назначена на длъжността "Финансов Мениджър за услугата с euroShell карти и бизнеса с маслата за България“. През 2008 г. заема позицията „Финансов Мениджър за продажба на горива на дребно за България“ и „Риск и контрол мениджър за Централна и Източна Европа(България, Унгария, Чехия, Словакия, Русия и Полша)“. Преди да бъде назначена за Търговски директор на компанията тя е „Мениджър Оперативни Стандарти и процеси за Централна и Източна Европа“.

“Като човек, който познава в детайли компанията и нейните високи стандарти, съм убедена, че спазването на стриктен контрол на всички равнища осигурява високото ниво на обслужване на търговските обекти Shell  и гарантира качеството и ефективността на горивата ни. Само така можем да сме сигурни, че нашите клиенти ще остават доволни при всяко зареждане.”-  сподели Мила Петрова.

Shell има изградена система за вътрешен подбор, която гарантира прозрачност и равнопоставеност на кандидатите в процеса на селекция за всяка позиция, подобна на външния подбор.  Вътрешният подбор е структуриран процес, който включва обявяване на свободни позиции, кандидатстване с документи, оценка на компетентностите (професионални и лидерски) в зависимост от профила на длъжността.

За Shell България

Shell е на българския пазар от 1991 г. В България компанията оперира верига от 100 търговски комплекса за продажба на горива на дребно и е един от лидерите на пазара на горива на дребно в страната, а за своите корпоративни клиенти предоставя услугата euroShell Card. Всеки месец в търговските комплекси Shell в България се обслужват повече от 1 милион клиенти.

През 2009/2014 г. са открити 6 нови магистрални обекта - Shell Правец, Shell Калотина, Shell Студена, Shell Любимец Изток и Запад, Shell Ямбол Север - те се присъединиха към европейската мрежа от магистрални обекти на Shell. Така клиентите на тези бензиностанции са сред 25-те хиляди клиенти, обслужвани всеки час в над 650 магистрални обекта в мрежата на Shell в Европа.