Jump menu

Shell в България

Shell в България

Изберете друга държава

Secondary Navigation | back to top

Main content |  back to top

На стотици метри под повърхността на океана минусовите температури и огромното налягане превръщат извличането на нефт и газ в предизвикателство. Прескочихме границите на техническите възможности и разработихме напреднали технологии за извличането на тези ресурси.

Най-големият ни проект за дълбоководни сондажи е проектът Пердидо в Мексиканския залив. Той представлява рекорд за платформа за дълбоководно сондиране със своите 2450 м дълбочина. Други наши проекти в Мексиканския залив са проектът Марс Б, по който разработваме платформа за увеличаване на добива от находището Марс, както и проектът Cardamom Deep, който се разработва от нашата платформа Auger.

Също така напредваме с разработването на Sotnes - проект за ултра дълбоководно сондиране за нефт и природен газ, който ще използва най-дълбоко разположеното под морското равнище добивно съоръжение в света - на дълбочина приблизително 2900 м.

Друг наш пионерски проект е проектът Parques das Conchas (BC-10) в Бразилски води, където инсталирахме електрически помпи на морското дъно с цел те да нагнетяват нефт и газ от находища с ниско налягане.

Проектът ни Gumusut-Kakap в Малайзия използва напреднали технологии и иновативен подход, за да свързва своите кладенци със съществуваща добивна платформа.

place Holder

Page Tools