Ferrari-bolide-on-track

Scuderia Ferrari

Партньорството между Shell и Scuderia Ferrari е едно от най-успешните и дългогодишните в моторните спортове, датиращо още от 50-те години на миналия век. Партнирайки си в един от най-оспорваните шампионати в моторните спортове – F1®, имаме изключителната възможност да разработваме, тестваме и използваме най-иновативните си горива и така „да правим най-доброто още по-добро”.

Горивото Shell V-Power, използвано в болидите на Scuderia Ferrari по време на състезания, има 99% от същите компоненти като горивото Shell V-Power Racing, достъпно за клиентите ни.

Заедно със Scuderia Ferrari работим рамо до рамо в разработката на горивата на бъдещето, включващи съвременни и устойчиви биогорива и синтетични течни горива, с които се стремим да достигнем целта на F1® за напълно устойчиви горива в болидите. Изследванията и технологиите, тествани на пистата, е възможно в бъдеще да намалят емисиите и от шосейния транспорт.

bmw-car-in-front-of-shell-station

BMW M

Ние от Shell, както и нашите партньори от BMW M имаме богата история в прилагането на технологиите, изследванията и инженерните познания за подобряване на автомобилното представяне.

Вече половин век BMW M произвежда първокласни автомобили, в които се съчетават инженерни решения с най-модерните технологии.

BMW M препоръчва Shell V-Power.

ducati-on-track

Ducati

Освен при състезанията на четири гуми, горивата Shell се използват от най-знаменитите отбори и състезатели в най-елитните мотоциклетни първенства чрез техническото ни партньорство с Ducati Corse – шампиони при конструкторите в Moto GP през сезон 2021 и 2022 г.

Отборът на Ducati Corse в Moto GP се доверява на състезателното гориво Shell V-Power, специално разработено за двигателите на мотоциклетите им за повече мощ и ефективност на пистата.

Иновациите на пистата, постигнати с партньорите ни от Ducati Corse, са важна част от програмата на Shell за разработка на горива. Така сме сигурни, че горивото Shell V-Power, налично в търговските ни комплекси по целия свят, осигурява върхово представяне както за автомобилите, така и за мотоциклетите.

Shell V-Power са единствените усъвършенствани горива, препоръчвани от Ducati.

АКЦЕНТИ

Shell V-Power Racing

Открий върхово представяне при всички видове превозни средства и условия за шофиране.1

Бензиново гориво Shell V-Power 95

Научете повече за Shell V-Power с мощна почистваща технология

Shell V-Power Diesel

Новият и подобрен Shell V-Power Diesel1 – най-доброто ни гориво за върхово представяне досега.2