Рубриката представя служители от различни търговски комплекси Shell от цялата страна и тяхната история, като така разкрива пъстрото лице на компанията пред клиентите в България.

Ваня Григорова

Ваня Григорова:

Ваня е част от компанията от 17 години. Тя минава през цялата верига и постепенно се издига в компанията. Започва като касиер в обект на Shell, а днес вече е управител на Shell Бояна. През 2019 г. е избрана за „Управител на годината“, което е огромно признание за нея и за всичко, което е постигнала като част от екипа на Shell.

Синът на Ваня също е служител в Shell, а през годините е станала толкова близка с колегите, че дори извън работа те са приятели и познават мъжа и семейството ѝ.

Има редица истории, в които е помагала на клиенти с изгубени вещи, в една от които клиент на обекта забравя чанта, пълна с пари, Ваня и екипът успяват да го издирят и да му върнат чантата, а в знак на благодарност той ѝ подарява кутия с бижута. В друга Ваня и съпругът ѝ помагат на семейство, изпаднало в беда, като оправят разваления им автомобил.

Ваня много харесва работата си. За нея Shell е второ семейство и както сама казва „Shell за мен е голямото семейство! С голям хъс и страст работя в тази компания! Колективът, който седи зад мен, ритейлърът Валери Донев, синът ми, съпругът ми – те са моето голямо задружно семейсво, което обичам безгранично,безрезервно с цялото си сърце! Всичко за мен е Shell!”

Атанас Маринов

Атанас Маринов:

Атанас работи в компанията от 2003 година. През годините той е заемал различни позиции: форкорт асистент, касиер, сменен ръководител, пом.управител и управител. Ментор е на управители и екипите им, в над десет търговски обекта на Shell в България. В момента той е ментор на управител на франчайз обект на в гр. Кърджали.

За своята работа Атанас споделя: „Какво е Shell за мен? Вдъхновение и емоция. Работата в Shell, ми е помогнала да създам много лични контакти и приятелства, с различни хора. Част от тези хора познавам от почти 20г. Сега може да не работим заедно, но продължаваме да се чуваме, срещаме и забавляваме заедно в свободното си време!“

Бонка Саздова и Константина Янакиева

Бонка Саздова и Константина Янакиева:

Бонка до скоро е била част от екипа на Shell Бояна. Запознава се с Shell, когато нейният син Венци започва работа в компанията. И макар той вече да не е част от екипа на Shell именно тук намира бъдещата си съпруга Константина, с която Бонка работи рамо до рамо години наред.

За тяхната история Бонка споделя: „Навремето, когато Ина още учеше и пътуваше дълго до дома си след нощна смяна, за да поспи час-два преди да отиде на лекции или изпит, се шегувах, че я каня да ми стане снаха, за да е по-близо до университета и работа. По това време между Венци, който работеше като форкорт, и Ина често възникваха спорове. Но с времето, моята колежка стана част от семейството ми.” A Константина допълва: „Странно е в работата да се държим като колеги, а вкъщи като роднини, но се свиква. Важното е човек да разграничава двете неща и всичко ще бъде наред, както е при нас. Нещата в живота се случват така, както ние изберем, стига да вярваме в това, към което се стремим, а аз съм щастлива, че именно в Shell намерих своето ново семейство.“

Христо Иванов и Таня Щилянова

Христо Иванов и Таня Щилянова:

Христо е част от компанията от 1999 г. В началото той е т.нар „multi-tasker” – помагал е в работата на всяко звено на обекта. А през 2003 г. става управител на Shell Сливен. Обучил е огромен брой служители и винаги търси хора с толкова високо ниво на мотивация като неговото. В работата си никога не се отказва и вярва, че успехът е като върха на айсберг - много от причините за него остават незабележими за външни хора.

Той смята, че 98% от успеха на екипа му се крие в упорития труд. Споделя още, че „Качествената работа в екип е необходимото условие за успех!“

Той е обучил и Таня Щилянова, която е заместник управител на Shell Сливен. От самото начало на Таня в Shell тя работи рамо до рамо с Христо, с когото създават екип от специалисти, които се учат от тях.

Таня е изключително контактен и енергичен човек и именно динамиката и разнообразието я привличат в нейната работа. Тя е много силен екипен екипен играч и вече 20 години работи заедно със своя ментор Христо.

През всички тези години за нея Shell се е превърнал в неизменна част от живот й.

Ивайло Иванов

Ивайло Иванов:

Ивайло е част е от компанията от 2015 г. Той постъпва в Shell още като студент и скоро открива, че гъвкавото работно време му позволява да учи и работи, но и същевременно работата му дава огромни възмножности за развитие.

Днес Ивайло е управител на Shell Дружба. С упоритост и постоянство той се издига и вече сам е обучил над 10 члена на своя екип, както и на такива от други обекти.

Освен в професионален план, в Shell Ивайло открива щастието си и в личен.

„Историята ми в Shell започна през 2015 г., а през 2018 г. станах управител на търговския комплекс Дружба София. Няколко дни след това се запознах с моята бъдеща партньорка в живота, която работи от 20 години в Shell. Отначало тя, като служител с дълъг стаж, започна да ми помага в работата ми като управител и не след дълго започнахме да се срещаме и извън работното ни място. През есента на 2020 г. заживяхме заедно. Малко след това се роди и нашата дъщеря Рая, която неминуемо през целия си живот ще бъде свързана с Shell и нашата история с майка й Ива.“

Ценка Василева

Ценка Василева:

Ценка започва своята работа в Shell уж на шега и за малко, а вече над 20 години е част от екипа и не може да си представи друго работно място. За нея колегите са нейно семейство.

Тя сама споделя, че често ѝ казват, че „сякаш се е родила в Shell”.

Освен със своите колеги, за всичките тези години, като служител на Shell, Ценка е изградила и близки отношения с редица популярни личности. Сред нейните редовни клиенти, които днес вече посреща с прегръдка са Шкумбата и Васил Найденов.

За своята работа като продавач-консултант в Shell Ябланица тя споделя: „Дълги години съм била спортист и съм се занимавала с волейбол. След това през 2000 г. направих рязък завой в кариерата и започнах работа в Shell, където съм щастлива да работя и до днес. Дисциплината и отговорността, на които съм се научила със спорта, ми помагат и в работата и в това да бъда отговорен и добър ранфорс работник.“

Ценка Стефанова

Ценка Стефанова:

Ценка Стефанова е приятелка с Ценка Василева още преди да започне работа в Shell Ябланица. Днес, вече дълги години освен в личния живот, двете са свързани и професионално. И двете членуват в местен клуб в Ябланица, като едната танцува, а другата – пее.

През годините, освен сколегите, Ценка е създала приятелства и със свои клиенти. Пример за това е семейство от Велико Търново, с което се е запознала, когато малкото им детенце е било на 3 години. Днес те вече имат две деца и не спират да поддържат връзка с Ценка, а за всеки празник ѝ изпращат календарчета със снимки на децата си.

„Какво е за мен Shell ли? Shell е не само работа, Shell е училище, Shell е приятелство, Shell е семейство, Shell е усмивка, защото знаем, че усмивката е единствената крива линия, която изправя всичко.” споделя Ценка с неизменната си усмивка.

Филип Александров

Филип Александров:

Филип е форкорт асистент в Shell от над 10 г. Той попада случайно в Shell, но работата толкова му харесва, че остава и до днес. Филип може да ни разкаже много весели истории от своето работно място. За него срещите с хора и разнообразието са най-приятната част от работата му.

Щастлив е, че е част от страхотен екип и е благодарен за всички готини колеги и клиенти, с които успява да общува.

“Харесвам работата си, защото имам много готини колеги и клиенти! С годините се сформира страхотен екип, с който се превърнахме в приятели!”

Мариан Марков

Мариан Марков:

Mариан е дългогодишен служител на компанията, започнал в далечната 2006 г. Освен страстта му към автомобилите, след негово посещение в Shell, той остава впечатлен от обслужването и усмихнатия персонал, което довежда до старта на кариерата му тук. “Shell – работа, семейство или начин на живот, три в едно, както се пее в една популярна песен.” споделя той и ни разказва някои от историите и ситуациите, с които го сблъсква работата му. Както обичайно, Мариан приемал и зареждал автомобил на една от колонките.

Междувременно вижда как жена в съседна кола плиска с вода шофьора – оказва се, че това е сина ѝ, който е в безсъзнание. Мариан вика бърза помощ и остава да съдейства на място, докато се убеди, че всичко е наред. В друга ситуация, той успешно изкарва шофьор и негов спътник от горящ автомобил. Всеки един подобен случай оставя отпечатък у него и го мотивира да продължи напред. “Да работя с хората е предизвикателство, което ме зарежда и ме кара да давам максимума от себе си всеки ден.”

Мариан определя колегите си като негово семейство, което винаги му носи само положителни и хубави моменти.

“Споделяме емоции – добри и лоши, подкрепяме се в трудни моменти, разкриваме си тайни и тревоги – като истинско семейство. Така ден след ден, година след година и хоп – 15 години неусетно минаха. Щастлив съм, обичам работата си, която ми носи удоволствие и удовлетвореност.”

*Снимките са направени за целите на кампанията и при липса на клиенти в обекта. По време на работа в обектите, служителите винаги носят маски.

АКЦЕНТИ

Кои сме ние

Научете повече за нашата дейност, хора и начина, по който работим, заедно за да дадем тласък на прогреса към решения за повече и по-чиста енергия.

Марката Shell

Марката Shell популяризира нашите ценности и качеството на продуктите и услугите ни в целия свят.

Нашите ценности

Нашите основни бизнес принципи, кодексът на поведение и етичният кодекс помагат на всички в Shell да действат в съответствие с нашите ценности.