Лесно управление на европейските тол такси

Лесно управление на европейските тол такси

Таксуването за използването на платени участъци от републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние се изчислява съгласно тарифа, приета от Министерския съвет. Леки и лекотоварни автомобили до 3,5 т закупуват електронна винетка, а товарните автомобили заплащат тол такса на база пропътуваните километри псредством отчитане чрез бордово устройство.

Електронна винетка за автомобили до 3.5 т

EETS

Електронни винетки за превозни средства до 3,5 т

Съгласно Закона за пътищата винетна такса се заплаща за следните пътни превозни средства с обща технически допустима максимална маса до или равна на 3,5 тона:

 • моторните превозни средства, които имат най-малко четири колела и са предназначени за превоз на пътници;
 • моторните превозни средства, които имат най-малко четири колела и са предназначени за превоз на товари;
 • моторни превозни средства с повишена проходимост.

Посредством горивни карти Shell можете да закупите винетка от терминалите за самотаксуване и пунктове за продажба, оперирани от АПИ в страната. Такива има на над 50 търговски обекта Shell и повече от 500 локации в цялата страна. Пълна карта можете да откриете тук.

Маршрутна карта за автомобили над 3.5 т

EETS

Маршрутна карта

Маршрутната карта е предплатена услуга, предназначена за превозни средства над 3,5 т. Превозвачът избира начална и крайна точка на разстоянието, което иска да измине, както и до четири междинни, по желание. Водачът трябва да следва строго определения маршрут, като има 24 часа от часа на активирането на маршрутната карта, за да го премине. Ако превозното средство не е покрило предварително обявения маршрут за 24 часа, водача следва да се закупи нова маршрутна карта, преди да използва републиканската пътна мрежа.

Посредством горивни карти Shell можете да закупите маршрутна карта от терминалите на самотаксуване и пунктове за продажба, оперирани от АПИ в страната. Такива има и на всички гранични пунктове за влизане в страната.

Бордово устройство EETS4U за товарни автомобили

EETS

Бордово устройство на последващо плащане EETS4U

Заплащането на пътна такса посредством бордово устройство е предназначено за превозни средства над 3,5 т, които използват регулярно платените участъци от републиканската пътна мрежа.

Бордовото устройство EETS4U е последно поколение, част от услугата EETS (Европейска Електронна Тол Услуга), рамката за свързаност на ЕС. EETS4U дава възможност с едно бордово устройство да покриете освен България и голяма част от Европейския съюз. В момента бордовото устройство покрива Португалия, Испания, Франция, Белгия, тунел Liefenshoek, Германия, тунелите Herrentunnel и Warnowtunnel, България. Предстоящо присъединяване на Австрия, Италия и Унгария. Държавите могат да се активират и изключват, чрез дистанционна актуализация.

Защо да изберете Shell за доставчик при пътните услуги?

 • Специално за Вашите нужди

  Специално за Вашите нужди

  нашият екип ще работи с Вас, за да намерим решение за заплащане на пътни такси, което най-добре подхожда на Вашия бизнес.

 • Интегрирана с горивните карти Shell

  Интегрирана с горивните карти Shell

  управлявате всички разходи на автопарка с един доставчик.

 • Спестете време

  Спестете време

  опростявате административните си процеси с един набор от фактури.

 • Спестете пари

  Спестете пари

  регистрирайте се за последващо плащане и намалете риска от глоби, свързани с пропуснати пътни такси.

 • Лесно инсталиране

  Лесно инсталиране

  инсталирането на бордовото устройство е бързо и лесно, а регистрацията му се прави от нашия Екип от пътни експерти.

 • Най-пълното покритие

  Лесно за използване

  интуитивната технология и дистанционна актуализация на софтуера правят нашето решение лесно за използване от Вас и Вашите водачи.

 • Лесно за използване

  Бъдете информирани

  онлайн достъп до информация, свързана с последни новини в сферата на пътното таксуване, 24/7 проследяване на зарежданията в реално време и калкулатор за пътни такси.


 

Може би проявявате интерес и към:

Какво е EETS?

Научете повече какво представлява EETS и как ще се развива от тук нататък

Често задавани въпроси

Научете повече за нашите европейски решения за таксуване, персонализирани за вашия бизнес и пътуване. Ако не намерите отговор на вашия въпрос по-долу, не се колебайте да се свържете с нашия екип.

Открийите безпроблемното пътуване в Европа

С повече от 100 различни Европейски платени пътни участъци в 30 държави, да управлявате пътното таксуване в различните страни е предизвикателство за ръководителите на автопарк и за водачите на камионите.