Ние знаем, че неправомерните зареждания са основна заплаха за Вашия бизнес и затова следим към всяка карта за гориво на Shell да са включени като стандарт първокласни функции за сигурност. Нашите специализирани екипи за откриване на злоупотреби ще помогнат за секунди за идентифициране на подозрителна дейност, а това значи, че можете да използвате картата за гориво на Shell напълно спокойно. 

През 2011 г. нашите специализирани екипи срещу измами спестиха на нашите клиенти 4 милиона долара чрез проактивна превенция на измами – ние винаги следим за подозрително поведение. 

С Shell Card Online Вие контролирате точно как и къде могат да се използват Вашите карти, като така спирате злоупотреби, преди да са се случили. 

Всяка отделна картова транзакция се наблюдава, което Ви дава яснота и прозрачност за това какво точно се случва. 

Новата система на Shell за проследяване в реално време (RTD) филтрира до 160 милиона трансакции годишно, като Ви предупреждава веднага след появата на подозрително действие, предотвратявайки допълнителна щета за Вашия бизнес. 

Непосредствено след докладване на злоупотреба Shell предприема Всички необходими действия.   

Индивидуален ПИН код 

Всяка карта за гориво на Shell е защитена от индивидуален ПИН код на картата, което дава допълнително ниво на защита. Върху всяка карта може също така да се отбележи отделен номер на автомобил или име на шофьор, като така се насърчават шофьорите да следят картите внимателно.   

Реален контрол над картите ви   

Персонализирайте всяка карта за национална или международна употреба. 

Изберете за купуването на какви продукти може да се използва всяка карта – включително избрани горива, консумативи, разрешени плащания за автомивки, пътни такси и др. 

Поръчвайте нови карти или блокирайте съществуващи за минути – така по-лесно от всякога можете да предотвратявате употребата на загубени или откраднати карти   

Незабавно поемане на отговорност   

Веднага след като получи Вашето потвърждение за анулиране в писмена форма, Shell ще предприеме необходимите действия за проследяване на неправомерни трансакции.   

Специализирани екипи срещу злоупотреби 

Нашите специализирани екипи срещу картови измами са нащрек за необичайно поведение, като ще се свържат с Вас в момента, в който според нас може да има проблем.  

Системи за видео наблюдение   

В много бензиностанции на Shell има цялостно видео наблюдение, което осигурява сериозна пречка за измамите и се оказва безценно при идентифициране на нарушителите. 

Повече стойност при пътни такси и други услуги

Пътни и магистрални такси

Няма нужда да се притеснявате за пари в брой, тъй като можете да използвате горивна карта от Shell за заплащане на пътните и магистрални такси. След това всичко се добавя към единна фактура. Така животът на всички става по-лесен.

Тунели и мостове

Продължавайте да се движите с горивна карта от Shell. Плащайте таксите за тунели и мостове във всички основни европейски държави.