Данъците съставят голяма част от цената на горивото. Shell може да Ви помогне бързо и лесно да възстановите наличното ДДС и акциз по Вашите покупки с горивна карта вЕвропейския съюз. С FDE, една от водещите агенции за възстановяване на ДДС в Европа, клиентите с горивни карти от Shell могат да получават ДДС само за 14 дни след датата на фактурата, което подобрява паричните им потоци и планирането на ресурсите.

Европейско покритие

Възстановявайте ДДС в 24 европейски държави.

Повишена ликвидност

Нашата ефикасна услуга за възстановяване означава, че няма нужда да чакате няколко месеца за възстановяване на Вашето ДДС, което ви позволява да управлявате и планирате по-добре паричните си потоци. С нашата ясна и прозрачна услуга вие знаете точно колко ДДС можете да възстановите и кога ще го получите.

Без допълнителни усилия

Като част от нашата услуга за възстановяване на ДДС и акциз FDE получава Вашите фактури директно от Shell, като всякаква отнемаща време и усилия административна дейност се извършва напълно автоматично от Ваше име. Ние също така се грижим за комуникацията с компетентните органи, а това означава, че никога няма да има нужда да се притеснявате за езиковите бариери.

Надежден съвет

Нашите експерти са на разположение, за да отговорят на Вашите въпроси и да Ви помогнат да научите къде можете да възстановите ДДС и кои продукти подлежат на такова възстановяване.

Изберете Вашия предпочитан начин за възстановяване от нашите четири налични услуги:

Възстановяване на ДДС по нетно фактуриране

Това е най-бързият метод. ДДС ще Ви бъде върнат 2 седмици след датата на фактурата. Тази услуга се предлага за euroShell фактурите и е налична в близо 20 европейски страни.

Стандартно възстановяване на ДДС

С този метод Вие получавате плащането, когато данъчните служби трансферират полагащото Ви се ДДС. Тази услуга е нужна за онези държави, в които нетното фактуриране не е позволено или не е възможно за Вашата компания.

Месечно възстановяване на ДДС

Тази услуга е налична за клиенти, които се регистрират за нетно фактуриране. Тя дава допълнително решение за всички фактури, които не са с карта euroShell, като ДДС Ви се възстановява всеки месец.

Спестявайте пари от дизеловото гориво чрез възстановяване на акциз

Заедно с възстановяването на ДДС Shell може да Ви помогне да възстановите и част от акциза върху покупките на дизелово гориво. Тази услуга е на разположение в Белгия, Франция, Унгария, Италия, Словения и Испания.

За да получите повече информация относно това как да се регистрирате за услугите за възстановяване на данъци, просто се свържете с Shell България.

Повече стойност при пътни такси и други услуги

Елементи за сигурност

Сигурността е от ключово значение за горивната карта на Shell. Ето защо ще откриете управляеми контролни механизми за употреба, предупреждения и специализирани екипи срещу злоупотреби. Даваме Ви цялото удобство на горивната карта, заедно със спокойствие и сигурност.

Пътни и магистрални такси

Няма нужда да се притеснявате за пари в брой, тъй като можете да използвате горивна карта от Shell за заплащане на пътните и магистрални такси. След това всичко се добавя към единна фактура. Така животът на всички става по-лесен.