В общините Бургас, Несебър, Поморие, Приморско, Созопол и Царево Shell подпомага местните социално-икономически приоритети и проекти, свързани с образованието, спорта, културата и околната среда, които са и основните приоритети в социално-инвестиционните програми на Shell.

Ето кои са осъществените към момента проекти.

SHELL ПОДКРЕПЯ СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В ГР. ПРИМОРСКО

Със съдействието на Shell и Община Приморско в СОУ „Никола Вапцаров” в града бяха предоставени учебни лабораторни пособия и уреди за кабинетите по химия, физика и биология за учениците от V до XII клас. Това включва набор за анализ на вода, почва и обща екология, станция за мониторинг на въздуха, метеорологична станция, микроскопи и др. Като част от проекта, учителите по природни науки ще могат да се възползват от програми за обучение с цел повишаване на тяхната квалификация. Дарението на Shell в проекта е в размер на 55 000 евро.

SHELL ПОДПОМОГНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА МНОГОФУНКЦИОНАЛНА СПОРТНА ПЛОЩАДКА В ГР. ПОМОРИЕ

Shell и Община Поморие откриха многофункционална спортна площадка в края на 2018 г. Тя се намира в двора на СУ „Иван Вазов”, на мястото на популярното „старо игрище“ в града. Сега то е напълно променено и включва обособени отделни игрища за тенис, мини футбол, баскетбол и волейбол. Към проекта са включени и всички необходими настилки и съоръжения, като футболни врати, мрежи, баскетболни кошове, оградна мрежа и входни врати. За изграждането й Shell осъществи дарение на Общината в размер на 99 000 евро.

ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ В СТАРИЯ НЕСЕБЪР

Shell и Oбщина Несебър откриха две детски площадки в Стария Несебър през лятото на 2018 г. Площадките са изградени с финансовата подкрепа на Shell в размер на 92 480 евро и ще радват най-малките жители и гости на града.

Г-жа Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България, коментира: „За нас е чест да участваме в програми, които добавят стойност в живота на местните общини. Shell винаги се е стремял да е добър съсед и осъществяването на тази програма е поредното доказателство за това!“