Иновациите са в нашето ДНК – това означава да правим нещата по-добре от преди. Това означава да вземаме правилните решения, за да доставяме енергия, от която нашите клиенти се нуждаят, за да задвижват и поддържат живота си. Но ние знаем, че не можем да решим сами енергийните предизвикателства в света.

За да отговорим на нарастващото търсене на енергия по най-социално, екологично и икономически отговорен начин, ние трябва да отключим пълната сила на иновациите: способността да се правят нещата по различен начин и по-добре, отколкото преди.

Открийте нашите иновационни програми по-долу и кои от тях биха отговорили най-добре на вашите нужди.

Shell GameChanger

Shell основа програмата GameChanger през 1996 г. с цел да предостави на иноваторите финансова и техническа подкрепа, както и пространство, за да докажат техническата и търговската жизнеспособност на своите идеи. GameChanger им помага да докажат концептуалните си творби бързо и икономично.

GameChanger работи с повече от 1700 иноватори от целия свят, като им помага да превърнат повече от 100 идеи в реалност. Сред тези идеи е и революционната идея за производство и охлаждане на природен газ до течност в морето. Насърчавана от ранното финансиране чрез програмата GameChanger, идеята се реализира с проекта Prelude FLNG

Открийте повече за Shell GameChanger

Инженерите на Shell TechWorks по време на работа в цех

Shell TechWorks

Shell TechWorks е отворена програма за иновации, която обединява предприемачи и технологични стартиращи компании във и извън енергетиката за решаване на едно от най-големите предизвикателства в света: как да отговорим на нарастващото търсене на енергия на достъпни цени с по-малко въздействие върху околната среда. 

Ние основахме Shell TechWorks в САЩ през 2013 г. Офисът се намира в най-иновативното пространство в света – в Кеймбридж, Масачузетс – център за водещи технологични организации в близост до повече от 80 университета.

Прочетете повече за Shell TechWorks

Shell Technology Ventures

Shell Technology Ventures (STV) е нашето корпоративно подразделение, която инвестира в компании, за да ускори разработването и внедряването на нови технологии, допълващи дейността ни.

Основана през 1998 г., STV действа като инвеститор и партньор в комерсиализацията на иновациите. Предприемачите и компаниите, в които инвестираме, се възползват от нашето техническо и научно експертно мнение и от възможността за тестване или направляване на иновациите им.

Научете за компаниите, в които инвестира STV

Иновации за малкия бизнес

Малкият бизнес предлага свежи идеи и целенасочен опит, които могат да ни помогнат за ускоряване на иновациите в областта на енергийните технологии в Shell. Ние се свързваме с изследователски програми на малкия бизнес, за да идентифицираме най-открояващите се и най-добрите стартиращи компании и технологии по целия свят и да ги поканим да вземат участие в инициативата за иновации за малкия бизнес на Shell.

Работим с иноватори, които вече доказват научната, техническата и търговската приложимост на своите проекти. В замяна на това ние предлагаме технически ресурси, възможности за тестване, търговски насоки и възможността Shell да им стане клиент.

Прочетете повече за нашата инициатива за иновации

Иновативни сътрудничества

Ние работим заедно с правителства, академици и промишлени специалисти от световна класа в стремежа си да помогнем за посрещането на нарастващите енергийни нужди на света. Нашите сътрудничества варират от разработване на усъвършенствани горива до подобряване на обработката на данни с ИТ индустрията.

Вижте как работим с университети, компании и институти, за да дадем тласък на иновациите

Още в Енергия и иновации

Бъдещето на енергията

Ние използваме нашето ноу-хау, технологии и иновации, за да доставяме повече и по-чиста енергия за нарастващото население на света.

Преодоляване на технологични предизвикателства

Ние разработваме иновативни технологии, за да намерим и разкрием по безопасен начин повече и достъпна енергия от още по-трудно достъпни места.