Tiry I Ciężarówki jadące po autostradzie na Słowacji wśród gór.

Бордови устройства 

Понастоящем в Словакия се изисква местно бордово устройство (OBU) на оператора SkyToll. Цената му е депозит в размер на 50 евро (плаща се в брой или с кредитна карта), който се възстановява при връщане на бордовото устройство. Устройствата са налични в контактните и дистрибуторските пунктове и могат да бъдат поръчани чрез Shell. Всяко превозно средство или композиция от превозни средства, чиято маса надвишава 3,5 тона, трябва да бъде оборудвано с бордово устройство. Размерът на таксата зависи от тонажа, броя на осите, емисионния клас, както и от типа на превозното средство и вида на пътя, по който се движи.

Tir, ciężarówka jadący drogą szybkiego ruchu przez Słowację.

Методи за плащане за клиенти на Shell

Клиентите с горивна карта Shell могат да заплащат пътните такси, свързани с пътуването по платени пътища, по два начина. Първият метод е чрез последващо плащане. За притежателите на карти Shell тя се базира на автоматично фактуриране след изминаване на маршрута. Фактурирането достига до клиента под формата на удобна обобщена фактура, в която са описани както пътните такси, така и трансакциите за гориво. Другият метод е предплащане, при което картата Shell се използва за захранване на желаната от клиента сума по сметката.

Удобно плащане на пътни такси в Словакия

Местните решения в сегашния им вид ще продължат да функционират до края на 2023 г. Със своята водеща позиция на пазара на EETS, Shell планира да добави словашката система за пътни такси към покритието на своето оборудване EETS още през второто тримесечие на 2023 г.

С това решение на нашите клиенти няма да се налага да вземат отделно бордово устройство.

Плащането на пътни такси ще се извършва с едно бордово устройство с покритие в много европейски държави.

Научете повече