Droga ekspresowa i autostrada w Słowenii

Пътни такси и налични методи за плащане

Таксата за изминат километър зависи от категорията на превозното средство. При определянето му се вземат предвид типът на превозното средство, броят на осите, както и класът на емисиите. Изчисляването на пътната такса е възможно с помощта на официалния калкулатор, достъпен на уебсайта на оператора: калкулатор за пътни такси.

Всяко превозно средство с тегло над 3,5 тона трябва да бъде оборудвано с местно устройство Dars Go. Бордовото устройство може да бъде поръчано след самостоятелна онлайн регистрация в клиентския портал на оператора Dars Go или чрез регистрация в сервизен пункт на Dars. Цената за предоставяне на устройството е 10 евро.

Пътните такси могат да бъдат платени с карта Shell – предварително или след пътуването. При системата за предплащане извършването на плащането може да стане с карта за гориво Shell, в брой, с кредитна или дебитна карта. Плащанията могат да се правят както преди, така и след пътуването. Притежателите на карти Shell получават фактура, в която се обобщават сумите за гориво и пътни такси.

EETS решение в Словения

Shell скоро ще разшири обхвата на своите устройства EETS, за да включва пътните такси в Словения. Това ще бъде удобна алтернатива на актуалните в момента местни устройства. Shell дава възможност на своите клиенти да се регистрират предварително, за да могат лесно да започнат да използват решението EETS и в Словения.

Научете повече