Overdrive Racin Team 1

Overdrive Racing Team с пилот Ангел Караньотов беше представен днес на официално събитие, организирано в търговски комплекс „Shell Изток“ на бул. „Цариградско шосе“. Младият състезател, който е 4-кратен европейски шампион по Супермото и 2-кратен вице-световен шампион в Купата на нациите, избра да се състезава с мотор Ducati Panigale R, зареден с гориво Shell V-Power и масло Shell Advance. Наскоро Ангел направи запомнящото се участие в първите два кръга от BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2018, при което постави нов рекорд за най-бърза обиколка в състезателен формат на пистата в „Серес“.

Марио Гюзелев, управител на Overdrive - официален вносител на Ducati в България, представи италианския бранд и историята му в моторните спортове. Марио, който е основен създател на концепцията за отбора, и Ангел като състезател в него, коментира: „Overdrive Racing Team е посветен на хората с бензин в кръвта. Като вносители на Ducati, и едни от пионерите в този бизнес в България, ние сме истински запалени по моторните спортове, и искаме да развием мото-културата в България. Вярваме в Ангел и възможностите му да постигне още по-големи постижения с подкрепата на спонсорите си.“

Overdrive Racin Team 2

Основен партньор на Overdrive Racing Team е Shell България. Компанията подкрепя Ангел за втора поредна година. „Shell и Ducati имат 19-годишно техническо партньорство в световен мащаб, което е едно от най-успешните в моторните спортове. Радваме се, че чрез партньорството с Overdrive Racing и пилота Ангел Караньотов можем да демонстрираме на местно ниво силната връзка между два бранда, които са обединени от страстта към моторния спорт. Вярваме в силната амбиция, способностите и мотивацията на Ангел да даде най-доброто от себе си и му желаем успех“, коментира Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България. 

„Ангел бе един от първите, тествали новото ни усъвършенствано гориво Shell V-Power с Dynaflex технология, която е налична във всички наши горива. Той даде положителен отзив за него по отношение на представяне и ефективност на двигателя. Вярваме, че нашето качествено гориво също допринесе за успеха му на пистата в Серес преди няколко седмици, когато той постави нов рекорд за най-бърза обиколка с мотоциклет.“, коментира Мила Петрова, търговски директор на Shell България. 

На събитието, за да даде своята подкрепа за Ангел, беше и Димитър Илиев, 8-кратен рали шампион на България, и един от учителите и ментори на Ангел.

Ангел Караньотов - единственият българин с шампионски титли в 3 различни моторни дисциплини и над 250 качвания на подиума на победителите, предизвика огромен интерес от страна на фенове и партньори като млад състезател с огромен потенциал. „Благодарен съм на Overdrive за възможността да карам за тима на Overdrive Racing, както и на спонсорите, които вярват в мен и ме подкрепят.“, коментира той. Представянето му по време на първите два кръга от BMU шампионата беше едно триумфално завръщане на пистата, което доказа потенциала на пилота за големи бъдещи успехи в българския и световен спорт. 

Сред останалите спонсори на отбора са Coldfire, Auto Battery Trade, MaxBet, BULSTRAD Vienna Insurance Group, Mobile.bg, Margel, Dunlop, Dainese, BORO, Star.bg, Energy Sports, Raiffeisen Leasing и Shell Advance Motorcycle Oils.

График на предстоящите състезания от Балкански и републикански шампионат: 

- 11-12-13 май, Мото парк Аданката, Румъния 

- 2-3 юни, писта „Долна Митрополия“

- 15-16-17 юни, Мото парк Аданката, Румъния

- 6-7-8 юли – писта „Серес“

- 22-23 септември - писта „Долна Митрополия“

- 5-6-7 октомври, Мото парк Аданката, Румъния

- 20-21 октомври - писта „Долна Митрополия

 

Спортна кариера

2004 – Шампион по суперкрос 65сс

2006 – Републикански и Балкански 65сс

2008 – Републикански и Балкански 85сс

2009 – Европейски шампион по Супермото

2010 – Европейски шампион по Супермото

2011 – Европейски шампион по Супермото

– Вице-световен шампион в Купа на нациите

2013 – Европейски шампион по Супермото

– Вице-световен шампион в Купа на нациите

2014 – 7-ми в световния шампионат по Супермото

2015 – Републикански шампион

Основен партньор на Ангел Караньотов е Overdrive - официалнен вносител на италианските брандове DUCATI и DAINESE. Ангел Караньотов се състезава с DUCATI Panigale R и носи екипировка D-Air на DAINESE. Основен партньор на отбора е Shell България, а Ангел се състезава с гориво Shell V-Power.