ferrari racing car on race track

Shell с гордост обявява, че състезателното гориво Shell V-Power и маслото Shell Helix Ultra са осигурили 23,3% от общия прогрес на Scuderia Ferrari в състезателната ефективност на отбора от края на сезон 2014 до сега. Това означава, че болидите на Ferrari са станали с над половин секунда по бързи във всяка обиколка, използвайки същото количество гориво.

Мениджърът по иновациите в Shell Motorsport Гай Ловет обяснява какво означава това:

„Ефективността е от изключителна важност за всички нас в моторните спортове, където подобренията в представянето обикновено идват от увеличаване на ефективността. Заради ограниченията на количеството гориво в резервоара на болида, единственият начин да сме по-бързи е да извличаме още повече от всяка капка гориво.

„В Shell работихме неуморно с дизайнерите и инженерите на Scuderia Ferrari през зимата и във всеки сезон, с 21 000 часа, посветени единствено на продуктите за Формула 1. Мащабът на напредъка в ефективността, който постигаме от края на 2014 година, е заветът на целия екип на Shell, и наистина демонстрира ползите от иновационното ни партньорство с отбора на Ferrari. В края на краищата, ние се стремим да внасяме подобренията от интензивните тестове на пистата в разработката на най-добрите горива и масла за автомобилите на пътя.“

Автомобилите от Формула 1 през 2018 година изискват още повече мощност, което се дължи на новия дизайн, осигуряващ по-голямо притискане, а и на факта, че пилотите прекарват повече време на пълна газ. Ефективността е по-важна от всякога. Shell трябва да осигури върхово представяне на горивото и маслото за отбора на Scuderia Ferrari, за да помогне на автомобилите и пилотите да се състезават на най-високо ниво през целия сезон. Този напредък в ефективността вече помогна на отбора да постигне 5 победи и още 12 подиума през настоящия сезон.

„Представянето ни до момента през сезона разчита на това всички парченца от пъзела да работят заедно. Разбира се, горивата и маслата Shell играят своята роля – статистиката показва как тяхната експертиза допринася за това ние да имаме предимство на пистата“

Себастиан Фетел, пилот на Scuderia Ferrari

Матиа Биното, технически директор на Scuderia Ferrari, споделя:

„Наистина впечатляващо е как горивата и маслата Shell са отговорни за почти четвърт от цялостния напредък в ефективността на двигателите ни от 2014 насам, и дължим благодарности на Shell за осигуряването на такова подобрение. Да постигнеш постоянно нарастващи стандарти на представяне от същото количество състезателно гориво Shell V-Power е забележително, а в комбинация с ползите от състезателното масло Shell Helix Ultra в двигателя, всичко това са ключови фактори, допринасящи за резултатите на Scuderia Ferrari.

За медийни запитвания, моля, обръщайте се към: shellmotorsportmedia@edelman.com