На престижна церемония на 23-ти април, Shell Helix HX8 ECT 5W30 получи най-голямата награда за иновации, гласувана от потребителите, след като бе избран за „Продукт на годината 2018“ в категория „Моторни масла“. Експертно жури селектира най-иновативните продукти в категорията, а самият продукт е избран за най-новаторски след проведено проучване на Nielsen Bulgaria, обхванало две хиляди респондента. "Продукт на годината" е най-голямата награда за иновации в продуктите на българския пазар, гласувана от самите потребители.

Г-жа Славейкова, изпълнителен директор на Shell България, и г-н Вукович, търговски директор на Orbico.

Shell Helix HX8 ECT 5W30 е напълно синтетично моторно масло, съдържащо Flexi-молекули, които се адаптират, за да повишат защитата там, където двигателят се нуждае най-много. Flexi-молекулите остават неактивни в ситуации с ниско налягане и се активират където е необходимо, за да образуват защитни бариери при високи налягания и температури. Подобно на лекарствата, които се движат пасивно в тялото и запазват свойствата си, докато не се активират в правилната област, Flexi-молекулите остават неактивни в ситуации с ниско налягане и се активират където е необходимо. Иновативната технология на Flexi-молекулите осигурява до 40% по-добра защита от износване в сравнение с индустриалния стандарт. 

Други допълнителни характеристики на Shell Helix HX8 ECT 5W-30 са: до 45% по-добра чистота на буталото, отколкото индустриалния стандарт, както и ненадмината защита от отложения.

Наградата, която се връчва в България от 2017 г., е създадена през 1987 г. във Франция и сега се връчва в над 40 страни по света със същата основна цел: да насочва потребителите към най-добрите продукти на пазара и да възнаграждава производителите за усилията им да предлагат качество и иновации. Известното лого на „Продукт на годината“ ще бъде приложено към опаковките на Shell Helix HX8 ECT 5W30 и съпътстващите ги комуникационни материали за цялата 2018 година. Това ще даде на потребителите възможност да избират правилно всеки път, когато пазаруват.

Наградатa получи Феджа Вукович - търговски директор на Орбико, официален дистрибутор на смазочни продукти Shell в България. "Горд съм, че Shell Helix HX8 ECT 5W-30 спечели най-голямата награда за иновации. Още повече ме радва фактът, че е избран за "Продукт на годината 2018" от самите потребители!", заяви Вукович. "Бих искал да кажа "Благодаря!" на нашите партньори от Shell, които ни се довериха да лансираме този невероятен продукт. Благодарен и на екипа на Орбико, който полага всички усилия да направи този иновативен продукт избора на потребителите и, разбира се, благодаря на всички наши клиенти, които ни вдъхновяват да се развиваме!"

Заедно с него наградата прие и Изпълнителният директор на Shell България – Камелия Славейкова. "Горди сме да видим как се реализират усилията ни в областта на научните изследвания и развойната дейност. Технологията е в сърцето на нашата компания, затова инвестираме повече от 1 млрд. долара всяка година в научноизследователска и развойна дейност, като част от средствата инвестираме в разработката на нови формули при производството на смазочни продукти."

"Пример за това е една изключителна иновация, която лансирахме наскоро - технологията PurePlus. Благодарение на нея имаме способността да получим чисто базово масло, от което произвеждаме най-новите си продукти, използвайки за отправна точка природен газ, вместо нефт. Технологично ни лидерство се демонстрира незабавно на нашите клиенти чрез ползите, които идват от превъзходното представяне на моторните ни масла," - добави г-жа Славейкова.