дама даване поза за снимка в черна рокля

Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България, мениджър Комуникации за ЦИЕ и изпълнителен директор на Shell Гърция, беше отличена с приза за Жена на десетилетието в категория „Бизнес и общество“. Наградата й беше връчена на официална церемония вчера, на която присъстваха над 400 души – водещи личности в областта на бизнеса, медиите, културата, изкуството, спорта и обществото. 

Конкурсът Жена на десетилетието се организира за първа година от Woman.bg, по случай 10 годишнината на медията. Наградите отличават жени, които са ярък пример за подражание и са оставили следа в областта, в която са активни, както и са допринесли за създаването на по-добро общество. Номинираните в тазгодишното издание на конкурса бяха излъчени от авторитетно жури, а победителите – чрез онлайн гласуване, в което се включиха над 40 хил. души.

„Благодаря за признанието на журито и на хората, които подкрепиха моята номинация. Това е огромна чест както за мен, така и за екипа на Shell в България, тъй като всичко, което съм постигнала е било с тяхна подкрепа. Безкрайно горда съм и приемам наградата като сериозна отговорност за следващите 10 години, за които съм си поставила много високи и амбициозни цели“ – каза Камелия Славейкова.

Кариерата на Камелия Славейкова в Shell България стартира в отдел Маркетинг и реклама през 1993 г. Тя бързо се изкачва по корпоративната стълбица, заемайки различни ръководни позиции на регионално и централно ниво. През 2008 г. поема настоящия си пост на изпълнителен директор и развива бизнеса на компанията с ясно изразена стратегия за социална отговорност. 

дама стоящи в черно рокля на сцената

Благодарение на лидерските умения на Камелия, под нейно ръководство Shell разширява дейността си в България през последните години в три нови сфери – проучване за нефт и газ, търговия с електроенергия и търговия с авиационни горива. Амбицията на Камелия е да постави страната ни сред стратегическите приоритети на глобалната компания.

Като изпълнителен директор на водеща компания като Shell България, Камелия Славейкова също е една от дамите в България, които се отличават с висок принос към социално отговорни каузи. Тя е дългогодишен член на Борда на Българския форум на бизнес лидерите, който е платформа за обмяна на добри практики и идеи за развитие на бизнес и социалната среда в България. Две от най-мащабните инициативи на Shell в страната в тази насока са Shell Eco-marathon и усилията на компанията насочени към пътната безопасност. 

Shell Eco-marathon цели да образова студенти и ученици за нуждата от енергийно ефективни превозни средства по един креативен начин – като ги предизвика да конструират такива и да се включат с тях в Европейското състезание в Лондон. Също така вече 10 години Shell България популяризира чрез различни форуми добри практики, свързани с пътната безопасност. Една от тях е ежегодната конференция по пътна безопасност, която събира на едно място експерти, неправителствени организации, представители на бизнеса и медии с цел споделяне на добри практики и намирането на работещи решения, които да подобрят средата в България.