• Поддръжка на газовата система

    Поддръжка на газовата система

    За да запазите системата чиста и в добро състояние за по-дълго време, е желателно да спазвате препоръките на производителя за интервал на обслужване на отделните компоненти. Бутилката е със срок на експлоатация обикновено до 10 години от датата й на производство и след този период трябва да се подмени.

  • Обем на газовата бутилка

    Обем на газовата бутилка

    Важно е да знаете, че вместимостта на бутилката не е равна на количеството газ, което зареждате. С оглед на безопасност във всяка система за пропан-бутан има предпазни клапани, които се грижат газовата бутилка да се пълни в рамките на 80-85% от вместимостта й. Зареждането с по-голямо количество газ може да е сигнал за неизправност.

  • Засичане на разход

    Засичане на разход

    Засичането на разход на газ се прави по различен начин от този на бензин. Необходимо е да изразходите горивото, докато бутонът на газта сигнализира за това, след което да заредите 10 л например и да засечете какъв пробег ще изминете.

  • Пътуване в чужбина

    Пътуване в чужбина

    В повечето европейски страни стандартът на зареждане е единен, но ако пътувате в Норвегия, Люксембург или Англия например, проверете какви накрайници за зареждане се използват и се сдобийте с такъв. Възможно е бензиностанцията да не разполага с различни преходни накрайници.

Повече за Горива Shell

Избирай Shell V-Power при всяко зареждане

и запази двигателя си в най-добра форма2

Shell V-Power Diesel

Новият и подобрен Shell V-Power Diesel1 – най-доброто ни гориво за върхово представяне досега.2